SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nolias vd: ”Norrlands tillväxtcentrum samlar de starkast växande branscherna under Load Up North”

Load Up North hålls för första gången i Umeå.
När mässan öppnar 29 augusti på Nolia är det i Norrlands största stad med över 125 000 invånare.

– Det känns roligt att få göra mässan i en stad som växer så det knakar med mängder av bygg- och infrastrukturprojekt, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar Load Up North.

Fram till 2050 räknar Umeå med att ha 200 000 invånare och med det följer nybyggen men också omfattande infrastrukturprojekt.

– Det är värt att kan nämna byggandet av Norrbotniabanan, 27 mil järnväg mellan Umeå och Luleå, Umeåprojektet - Västra länken som är sista delen av den nya ringleden samt utbyggnad av Umeå Hamn, säger Jonas Dahlberg.

Han pekar också på att SCA bygger ut sitt pappersbruk i Obbola för över en miljard för att kunna fördubbla sin produktion och att skogsmaskinstillverkaren Komatsu Forest bygger en helt ny fabrik.

– Under flera år har det renoverats och byggts nytt på Norrlands universitetssjukhus och i början av maj var det också byggstart för ett helt nytt höghushotell i centrala Umeå, Clarion Hotel Stream, berättar Nolias vd,

I ett pressmeddelande från Diös, som bygger hotellet, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen att: ”Umeå är en framgångssaga för Nordic Choice Hotels och det är därför självklart för mig att fortsätta satsa i stan”.

– Men det är inte bara i Umeå det satsas. Det vimlar av infrastruktur i Norrland efterfrågan på maskiner och personer att anställa är fortsatt stark.Genom ett gott samarbete med branschen drar mässan, med sin rekryteringssatsning, sitt strå till stacken för att locka fler till dessa branschers bristyrken.

Nolias vd berättar att intresset för Load Up Norths första mässa i Umeå har varit enormt från utställarna.

– En ny ort är alltid spännande, men det har självklart betydelse att det är en enorm tillväxt i regionen där vi, tillsammans med utställarna, kan manifesterar den framtidstro som finns. Årets Load Up North är den enda mässan av sitt slag i norra Sverige och det är också här vi har den unikt starka mix av branscher som mässan presenterar, säger Jonas Dahlberg.

Han tycker att det känns roligt att hälsa välkommen till Load Up North i Umeå.

– Det blir en styrkedemonstrationfrån några av landets starkast växande branscher – entreprenadbranschen, transport, väg och anläggning samt grova ovan jord, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB.

För mer information, kontakta
Jonas Dahlberg vd, Nolia AB
090-88 88 603
070-584 11 60
jonas.dahlberg@nolia.se

Load Up North är Sveriges intressantaste mötesplats för entreprenadmaskiner, transport och rekrytering, jord och skog samt väg och anläggning. Mässan arrangeras av Nolia AB och genomförs vartannat år i Norrbotten och vartannat år i Västerbotten. I år hålls 29-31 augusti på Nolia i Umeå.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web