SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nu har Hydroscand agenturen för Eaton Walterscheid i Sverige

Hydroscand har nu agenturen för Eaton Walterscheids produkter i Sverige, Danmark och Norge.
Det innebär att Hydroscand nu kan erbjuda Walterscheids hydrauliska rörkopplingar till kunder som behöver kopplingar av högsta kvalitet som klarar av höga tryck i extrema miljöer.

Hydroscands nya agentur för Eaton Walterscheid innebär att företaget nu har utökat sortimentet med rörkopplingar för hydrauliska rör som inte behöver svetsas för att klara av extremt höga tryck och pulsationer. Walterscheids kopplingar har även en unik ytbehandling som gör dem väl lämpade för användning i utsatta miljöer. Ytbehandlingen skyddar mot rödrost och kallas Guardian Seal. En ytbehandling utan nickel som klarar av korrosionstest enligt DIN EN ISO 9227 (1000-1100 h).

Med hjälp av Walterscheids förmonteringsmaskiner kan kopplingar och rör förbereras innan slutmontage. Det innebär att montage i exempelvis takhöjd eller i trånga utrymmen kan ske smidigare, då endast den sista delen av slutmontaget behöver ske på plats.

Det förenklade montaget sparar mycket tid då maskinen är snabbarbetad och svets inte är nödvändigt. Genom att använda förmonteringsmaskinen ökar även säkerheten i montaget, eftersom största delen kan utföras på en plats där arbetet kan ske kontrollerat, med god sikt.

Eaton Walterscheids kopplingssystem, Walpro, Walring och Walform Plus, finns i dimensioner från 6 mm - 42 mm. Walform Plus är en vidareutvecklad produkt som, utöver de goda egenskaper som även Walpro och Walring har, kan erbjuda ytterligare fördelar.

⦁Kopplingen behöver ingen skärring då röret är förmonterat och systemet har inte bara en metallisk tätning, utan även en mjuktätande o-ring som gör montaget extra säkert mot vibrationer och läckage.
⦁Ingen risk för såkallad blow off (det vill säga att muttern inte kan klättra över det förformade röret).
⦁Enkelt och kontrollerat slutmontage.

”Jag är mycket glad över agenturen och att vi nu kan erbjuda Eaton Walterscheids kvalitetskopplingar till våra kunder som ställer höga krav på ett säkert system vid montage. Dessa kopplingar passar bra in i Hydroscands sortiment och motsvarar våra höga krav på kvalitet och livslängd”, säger Michael Rudén, försäljningsansvarig för högtrycksprodukter på Hydroscand.

Walpros, Walrings och Walform Plus goda egenskaper gör dem väl lämpade för kunder inom bland annat industri, entreprenad, fordon, marin, försvar och offshore där kopplingarna utsätts för höga tryck och pulsationer - och där en läcka kan medföra stora konsekvenser för miljön.

Systemlösningen Walterscheid med Walpro, Walring och Walform Plus innehar certifikaten; Germanischer Lloyd, Ministry of defence, ABS, DNV, Bureau Veritas och RINA.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN