SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny lösning från ABAX

Säkerställer att skåpbilarna alltid är fullt utrustade
IoT-företaget ABAX lanserar i dag ABAX Smart Inventory. Tjänsten realtidsövervakar verktyg och utrustning i flera fordon, ger användare full koll på var de befinner sig och säkerställer att skåpbilar är fullt utrustade och redo för nästa jobb, utan att de behöver kontrolleras fysiskt.

I genomsnitt letar byggnadsarbetare efter försvunnen utrustning 10 minuter varje dag, vilket blir 38 timmar av förlorad arbetstid varje år. Om företaget även tappar bort utrustningen blir kostnaderna ännu större.

ABAX har tagit fram lösningen ABAX Smart Inventory som ger övervakning i realtid av kundernas verktyg i flera fordon, vilket gör att skåpbilarna alltid kan vara fullt utrustade och redo för nästa jobb utan att man behöver kontrollera dem fysiskt.

- Vi har utvecklat ABAX Smart Inventory för att en gång för alla lösa ett problem som många kunder trott varit oundvikligt. Vi vet att våra kunder regelbundet slösar bort betydande tid, pengar och resurser på grund av att deras skåpbilar inte är ordentligt utrustade eller att de har glömt verktyg, säger Thomas Hallin, kommersiell chef för ABAX i Sverige.

För att använda lösningen skapar kunderna en inventarieförteckning med hjälp av sitt ABAX-system och kan tilldela enskilda verktyg eller utrustningsdelar till ett enskilt fordon. Om en skåpbil lämnar en plats i 10 minuter utan en av de tilldelade utrustningarna får föraren och vagnparkschefen en varning, så att de eller en kollega snabbt kan hämta den glömda utrustningen. Det minimerar eventuella inkomstförluster på grund av förlorade eller försenade jobb för att skåpbilarna inte är fullt utrustade.

- Spårningssystem är till hjälp för att identifiera var föremålen finns, men ABAX Smart Inventory går mycket längre - det ger sinnesfrid för den som hanterar bilflottan och företagare, eftersom de vet att förarna alltid har de verktyg de behöver för att kunna fortsätta med sitt arbete. Våra kunder som använder lösningen har redan upptäckt att den ökar effektiviteten och sparar tid, pengar och resurser, säger Thomas Hallin.

Alla branscher eller företag som har flera fordon med värdefulla, kritiska verktyg, tillgångar eller utrustning kan dra nytta av ABAX Smart Inventory. ABAX Smart Inventory testas just nu även av ambulanssjukvården för att se till att alla fordon är fullt utrustade och att livräddande utrustning inte lämnas kvar.

- På ABAX strävar vi alltid efter att göra våra kunders vardag enklare genom att hjälpa dem att hantera sin mobila verksamhet - det är vad vi kallar Smart Mobility, säger Morten Strand, vd för ABAX, och tillägger:
- ABAX Smart Inventory kommer att hjälpa kunder från flera olika branscher att uppnå enorma effektivitetsvinster. Det är den första lösningen i sitt slag på marknaden, och genom ABAX Smart Inventory är vi övertygade om att vi kommer att frigöra ytterligare möjligheter med nya och befintliga kunder.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN