SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya 2D-lasermaskinen Laser Genius+ driver utvecklingen framåt

Prima Power är en världsledande tillverkare av högteknologiska plåtbearbetningsmaskiner och i produktsortimentet finns bland annat stansmaskiner, kombilaser, lasermaskiner och bockautomater.
Din Maskin är sedan många år återförsäljare av Prima Powers maskiner och bara i Skandinavien har över 200 Prima Power 2D-lasermaskiner installerats.

I början av maj presenterade Prima Power deras senaste 2D-lasermaskin, Laser Genius+. Lasermaskinen skulle egentligen ha presenterats på Lamiera-mässan i Bologna, men nu skedde lanseringen istället digitalt via Prima Powers digitala plattform Prima@Home.

Snabbare hastighet och kortare cykeltider med Laser Genius+
Tack vare en exakt kalibrering av parametrarna, såsom material, tjocklek och skärteknik, är det möjligt att utföra piercing som garanterar kvalitet i kombination med en stor tidsbesparing, oavsett vilken produktionsprocess som används.

- Den här maskinen är otroligt snabb och kommer att minska cykeltiderna, säger Henrik Bergkvist, produktansvarig för Prima Powers sortiment på Din Maskin.

Helt automatiserad process
Industri 4.0 innebär en mer automatiserad och sammankopplad produktion, vilket Prima Power har tagit fasta på. Laser Genius+ är en maskin konstruerad för kontinuerlig produktion dygnet runt. Den innehåller som standard en automatisk, helt elektrisk pallväxlare med cykeltidsminskningar på upp till 30% jämfört med tidigare versioner.

Laser Genius+ kopplas enkelt ihop med automatiseringslösningar för olika behov - från enkla lastnings- och lossningssystem, till små lager med ett eller två torn och upp till mer komplexa automationslösningar med nattåg.

Nytt fiberhuvud för optimerad skärkvalitet
Prima Power har även utvecklat ett nytt fiberhuvud, med adaptiv optik för automatisk hantering av focalpunkten och stråldiametern och en snabb, reaktiv och exakt avståndsmätning. Det nya huvudet är utformat för optimerad skärkvalitet och maximerad dynamik på alla material. Huvudet är utrustat med en enda fokuseringslins, som är lämplig för alla produktionsbehov. Skyddsglaset är integrerat i ett dedikerat fack för enklare inspektion.

Tillgänglighet och användarvänlighet
Två nya 24-tums skärmkonsoler i hög upplösning och ett förenklat användargränssnitt har utformats för Laser Genius+. För att ytterligare hjälpa operatören har en InfoPanel införts, som möjliggör visning av data i realtid, såsom detaljer om bearbetat material och energiförbrukning, vilket är mycket användbar information för operatörer och produktionschefer.

Tillgänglighet har alltid varit en nyckelfunktion i alla Prima Powers produkter och ännu mer på Laser Genius+. Det finns en tydlig skillnad mellan det område där operatören arbetar och det som är dedikerat till service. De två sidorna av arbetsområdet är för operatören, så att de enkelt kan komma åt alla interna områden, medan alla serviceelement samlas och integreras i en dedikerad modul.

Ökad flexibilitet på plåtformat och resonatorstorlek
Maskinen är utvecklad för plåtformat 3150x1600mm och kan levereras med resonatorstorlekar på 2, 3, 4, 6, 8, 10, 12 samt 15 kw, maskinen är även kompatibel med Prima Powers befintliga automationssystem från plåtladdare upp till Nighttrain lagersystem.

- Det här är en maskin som lämpar sig väl för både större och mindre produktioner. Med hög användarvänlighet i fokus så har man möjlighet att växa från en maskin i grundutförande, till ett mer automatiserat system i framtiden, avslutar Henrik Bergkvist.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN