SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya elbilen Lucid Air kan köra 83 mil på en enda laddning

Elbilstillverkaren Lucid Motors arbetar hårt för att sätta en ny standard för hållbara transporter. Inom kort lanserar man Lucid Air, en helt elektrisk sedan som kan köra 83 mil på en och samma laddning.
Längst räckvidd på marknaden!

Räckvidden har säkerställts av FEV North America, Inc. i Auburn Hills, Michigan som tillämpar EPA:s testmetoder (SAE J1634). Resultatet bekräftar att Lucid Air är den elbil på marknaden just nu som erbjuder längst räckvidd.

– Det gläder mig att Lucid Air verifierats av av den oberoende testanläggningen FEV och uppnått en uppskattad EPA-certifierad räckvidd på 83 mil. Jag gläder mig också åt att denna milstolpe i utvecklingen av vår elbil uppnåtts helt och hållet genom teknik vi på Lucid tagit fram själva in-house, säger Peter Rawlinson, VD och CTO för Lucid Motors.

Oberoende verifiering av räckvidd
Testerna har gjorts av FEV som är ett ledande oberoende, internationellt testföretag som bland annat erbjuder certifiering av räckvidd. FEV:s uttömmande verifieringsprocess bygger på den officiella EPA-standardtestproceduren och har genomförts för flera ledande fordonstillverkare. Under testperioden har Lucid Air körts tusentals kilometer och FEV:s resultat är en validering av dessa ansträngningar.

– FEV har testat många fordon och just utveckling och testning av elbilar är en av våra kärnkompetenser. Vi är imponerade av takten av framsteg inom detta område, vilket illustreras väl av våra tester av Lucid Air. Vi är på samma gång stolta över att kunna spela en viktig roll i utvecklingen av e-mobilitet, säger Dean Tomazic, CTO, FEV North America, Inc.

Teknik utvecklad in-house
Resultatet av testerna hos FEV stämmer väl överens med Lucid Motors egna beräkningar och prognoser för elbilens räckvidd. Ett resultat av egenutvecklad teknik och ett fokus på prestanda och effektivitet, inte minst när det kommer till utvecklingen av en branschledande drivmotor och växellåda förpackat i en arkitektur på 900 volt för att uppnå kompakthet och effektivitet.

När man skapade Airs batteripaket använde Lucid sig av tio års erfarenhet och miljontals kilometer av verkliga tester. Dessutom spelade kompetensen hos Lucids teknikavdelning, Atieva, en stor roll, eftersom den levererar batteripaket för hela fältet i Formel E, den högsta klassen som kör med eldrivna formelbilar. Resultatet är ett batterisystem för Lucid Air som tillhandahåller oöverträffad säkerhet, prestanda och energitäthet i en form utformad runt passagerarmiljön i bilen.

– Räckvidd och effektivitet är allmänt erkänt som de mest relevanta mätpunkterna för EV-teknisk kompetens. För några år sedan avslöjade vi våra alfaprototyper av Lucid Air och lovade en räckvidd på mer än 64 mil, en återspegling av vår teknik vid den tiden. Under den mellanliggande perioden har vi uppnått en serie tekniska genombrott som kulminerade med en oöverträffad grad av energieffektivitet. Jag är därför nöjd med att vi följaktligen har uppnått en uppskattad räckvidd på 83 mil idag och samtidigt avsevärt minskat vårt batteripaket. Därmed har vi minskat fordonets vikt och kostnad och förbättrat interiörutrymmet. En sådan exceptionell effektivitet, som uppnås genom egen teknik, är onekligen ett mått på ett riktigt EV-teknikföretag, förklarar Peter Rawlinson.

Produktionsversionen av Lucid Air kommer att lanseras online den 9 september 2020. Förutom fordonets slutliga interiör- och exteriördesign kommer nya detaljer om specifikationer, tillgängliga konfigurationer och pris att delas.

Om Lucid Motors
Lucids uppdrag är att inspirera användandet av hållbara transporter genom att skapa de mest fängslande elektriska fordonen, centrerade kring den mänskliga upplevelsen. Företagets första bil, Lucid Air, är en toppmodern lyxsedan med en Kalifornieninspirerad design som stöds av beprövad race-teknik. Med lyxigt inre utrymme i en mellanstor bilmodell kommer Air att kunna leverera mer än 80 mils av räckvidd och en acceleration på 0-100 kilometer i timmen på under 2,5 sekunder. Kundleveranser av Lucid Air, som kommer att produceras på Lucids nya fabrik i Casa Grande, Arizona, börjar i början av 2021.

Presskontakter
Nicholas Christiansen
nicholas@cloudberry.se

Andrew Hussey
media@lucidmotors.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN