SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya gångjärnen CFM-TR i SUPER-Teknopolymer

Elesa har länge varit marknadsledande inom användandet av förstärkt teknopolymer eller SUPER-Teknopolymer, för robusta industriella applikationer och sektorer där efterfrågan på att kunna ersätta metallkomponenter är hög, till fördel för egenskaper som lättvikt eller där korrosionsbeständighet är ett nödvändigt krav.
SUPER-Teknopolymer representerar den senaste och avancerade utvecklingen inom konstruktion av polymera material. Tack vare höga procentsatser av glasfiber kopplad till baspolymeren med lämpliga grundfärger och / eller närvaron av aramidsyntetisk fiber, kännetecknas SUPER-Teknopolymer av mekaniska och termiska egenskaper som är överlägsna de traditionella polymererna.

Komponenter i SUPER-Teknopolymer ger följande fördelar: hög mekanisk prestanda, korrosionsbeständighet, lättvikt, icke-magnetisk, låg friktionskoefficient, underhållsfri, värmeisolering, materialet är genomgående färgat.

Elesa har nyligen presenterat CFM-TR och CFM-TR-G. Gångjärn för montering på höljen och paneler.

Det nya gångjärnet i glasfiberförstärkt polyamid CFM-TR är perfekt för höljen och paneler. Antalet hål i gångjärnet CFM-TR gör det möjligt att göra strukturen mer stabil, vilket säkerställer ett högt mekaniskt motstånd.

Gångjärn för montering på glas eller paneler Gångjärnen CFM-TR-G kännetecknas av ett enda genomgående hål på panelsidan, vilket möjliggör för en installation som minimerar borrning och på så sätt utsätter glaset för mindre risk. Stegbrickan som används för att separera den rostfria brickan från glaset är tillverkad av råvara kompatibel med Food and Drug Administration (FDA) för applicering även inom livsmedelsindustrin. På baksidan av gångjärnet används en matchande del för att separera skruven från glaset.

Produkttekniska datablad tillsammans med ritningar och tabeller med koder och dimensioner finns på vår hemsida elesa.com
Kontaktinformation
Postadress
Djupdals­vägen 27
19251 Sollentuna
Region
Sollentuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556639-0281
Grundat: 2003
Anställda: 5
Välkommen till Elesa Scandinavia AB

Elesa: komponenter för mekanisk industri.

Världsledande inom konstruktion, tillverkning och distribution av standardkomponenter i plast och metall för mekanisk industri.

Vi grundades 1941, ELESA är en internationell referens för standardkomponenter avsedda för mekaniska, maskiner och industriell utrustning.

En god kombination av teknik och design som har gett upphov till en diversifierad produktion tack vare det konstanta engagemanget att följa utvecklingen inom konstruktionsplaster och teknik kring metaller.

Vi har en företagskultur fast inriktad på produktkvalitet i kombination med en medfödd känslighet för design och ergonomisk forskning har lett till skapandet av produkter unika och igenkännbara i världen som ELESA produkter.

År 2003 grundades Elesa Scandinavia AB med syfte att kunna erbjuda en effektiv teknisk service och lager av standardprodukter för att uppfylla de lokala kundernas önskemål. Det nära samarbetet med ELESA:s F&U-avdelning gör det möjligt att studera speciella tekniska lösningar baserade på kundönskemål och kundanpassning av standardprodukter.

Om Elesa:
• 180 Patent och mönsterskydd
• 42 Utmärkelser för industriell design
• Världsomspännande distribution
• 45.000 produktkoder tillgängliga på lager
• Kundanpassade lösningar
• Teknisk kompetens i kundens tjänst

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – Syna Högsta Kreditklass (2020)

Kontakter

Alfred Jangbratt
08 509 087 23
Jan Andersson
08 444 44 35
Andreas Mattsson
08 509 087 21

Filmer

When colour is a value

When colour is a value
Historian

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN