SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya KNX Närvarodetektorer möjliggör automatisering av belysning och värme i alla typer av rum

Schneider Electric lanserar nu tre nya produkter för en komplett serie KNX Närvarodetektorer, som nu finns i anpassade modeller för byggnader med höga tak, allmänna utrymmen och en diskret detektor för exklusiva interiörer.
KNX Närvarodetektorer är utvecklade för att effektivt hantera och automatisera byggnaders belysning, värme, luftkonditionering och ventilation för bättre luftkvalitet, energieffektivitet och komfort.

Solna, 21 maj 2019 – Schneider Electric lanserar nu tre nyheter i serien KNX Närvarodetektorer. Serien närvarodetektorer, som tidigare bestod av de två produkterna KNX Närvarodetektor Argus standard och ljusreglering, kompletteras nu med versionerna mini för exklusiva interiörer, hög höjd för större byggnader med höga tak och korridor för allmänna utrymmen.

Närvarodetektorerna kan automatisera belysning och värme baserat på rörelser i byggnaden, vilket kan reducera energianvändningen betydligt. Under natten när inga rörelser registreras kan till exempel ett sparläge användas. KNX Närvarodetektorer är flexibla, lättinstallerade och uppfyller kraven för ett brett spektrum av byggnadstyper (kommersiella, offentliga, industriella, lager, höghus m.m) och finns nu i alternativ som täcker alla rumstyper (kontor, korridorer, trapphus, omklädningsrum m.m).

– Närvarodetektorer spelar en central roll i dagens byggnader. De gör det mer effektivt att automatisera allt från belysning till värme och ventilation för bättre energieffektivitet, luftkvalitet och komfort för människorna i fastigheten. Med KNX Närvarodetektorer går det att hitta ett optimalt alternativ till alla typer av platser, säger Marie Holmberg, produktchef på Schneider Electric.

Genom att KNX Närvarodetektorer kan upptäcka även de minsta rörelserna i en byggnad möjliggör det tjänster som belysningsstyrning med avseende på infallande dagsljus. Det innebär att om det finns tillräckligt med naturligt ljus kan inomhusbelysningen dimmras eller slås av automatiskt. KNX Närvarodetektorer kan även styra temperatur- och ventilation beroende på närvaro, vilket i sin tur ger effektivare användning av värme och luftkonditionering.

Mer om serien KNX Närvarodetektorer

KNX Närvarodetektor mini – Perfekta valet för exklusiva interiörer
Tack vare sin modesta konstruktion kan mini-detektorn installeras i undertak utan att störa byggnadens inredning och arkitektur vilket gör den perfekt för exempelvis museer, hotell och butiker. KNX Närvarodetektor miniär en allt-i-ett-produkt där varken apparatdosa eller verktyg behövs vid installation.

KNX Närvarodetektor hög höjd – För byggnader med höga tak
Hög höjd-detektorn är avsedd för byggnader med höga tak som lager, bibliotek och idrottshallar. Den kan installeras med skyddsgaller för att förhindra skada vid slag och kommer i en IP54-variant för extra skydd mot vatten vid installation utomhus och inomhus. Det är en modulär detektor som gör det möjligt att först montera och ansluta den infällda elektronikdelen i en apparatdosa och vänta med att montera den yttre synliga delen, för att undvika smuts och repor under byggnationen.

KNX Närvarodetektor korridor – För allmänna utrymmen
Korridor-detektorn kan installeras i entréer, långa korridorer, omklädningsrum och andra allmänna utrymmen då varje detektor täcker ett stort område. KNX Närvarodetektor korridor finns även med skyddsgaller och IP54-variant för skydd mot vatten. Precis som hög höjd är korridor en modulär detektor där den yttre synliga delen kan instaleras när byggnation är klar.

KNX Närvarodetektor Argus standard och ljusreglering – För arbetsplatser
Närvarodetektor Argus finns i två varianter speciellt utformade för arbetsplatser. De möjliggör jalusi- eller värmestyrning samtidigt som belysningsstyrning. Med Argus ljusreglering kan man även styra ljuset i samverkan med infallande naturligt dagsljus. Detektorn innehåller fyra separerade sensorer, som styr upp till fyra oberoende ljuspunkter, beroende på i vilken riktning rörelsen är detekterad.

För mer information, kontakta:
Malin Brant-Lundin, marknads- och kommunikationschef, malin.brant-lundin@se.com, 073-086 56 64
Om Schneider Electric:
Schneider Electric är en ledande specialist inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Med närvaro i över 100 länder är Schneider Electric världens ledande företag inom energihantering - mellanspänning, lågspänning, avbrottsfri kraft och automationssystem. Vi erbjuder integrerade lösningar som effektivt kombinerar energi, automation och mjukvara. I vårt globala ekosystem samarbetar vi i vår öppna plattform med ett stort nätverk av partners, systemintegratörer och utvecklare för att leverera realtidskontroll och optimala lösningar. Vi tror att alla fantastiska medarbetare och partners gör Schneider Electric till ett fantastiskt företag. Vårt engagemang för innovation, mångfald och hållbarhet säkerställer att "Life is On” är överallt och för alla. www.se.com/se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884