SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electric

300 hk och fyrhjulsdrift: Nya Grandland X Hybrid4-versionen leder Opels SUV-familj.
⦁Fyra körlägen: Fullt elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport.
⦁Bekvämt: Litiumjon-batteriet blir fulladdat på en timme och 50 minuter.
⦁Opel goes electric: Hela produktportföljen blir elektrifierad till 2024.

Opel goes electric! Som en del av Opels strategiska PACE-plan presenteras nu Opel Grandland X som fyrhjulsdriven plug in-hybrid. Med en 1.6-liters bensinmotor och två elektriska motorer kommer Opel Grandland X Hybrid4 att generera 300 hk med en bränsleförbrukning på 2.2 l/100 km och ett CO2-utsläpp på 49 g/km. Försäljningen av Opel Grandland X Hybrid4 kommer att starta inom kort och de första leveranserna beräknas nå kunderna i början av 2020.

Opels första plug in-hybrid är också startskottet för arbetet med att elektrifiera det tyska märkets produktportfölj till 2024 och en viktig del i strategin för att nå kommande CO2-mål. Lanseringen av nästa generation Opel Corsa som elbil är ytterligare ett steg i detta arbete.

För att understryka och förstärka Opels position som ett spännande och tillgängligt tyskt bilmärke presenteras Opel Grandland X Hybrid4 med toppmodern plug in-hybridteknik, som består av:

⦁En WLTP-certifierad, och Euro 6d-Temp-kompatibel, fyrcylindrig 1.6 liters bensinmotor som genererar 200 hk/147 kW.

⦁Ett elektriskt hybrid-system som består av två elektriska motorer som genererar 80 kW/109hk och som arbetar tillsammans med ett 13.2 kWh litiumjon-batteri. Den främre elektriska motorn sitter på framaxeln och är kopplad till en 8-stegad automatisk växellåda, som är anpassad för hybriddrift. Den bakre elmotorn är monterad tillsammans med en omvandlare på bakaxeln, vilket ger Opel Grandland X Hybrid4 fyrhjulsdrift.

50 km räckvidd – fyra körlägen
Opel Grandland X Hybrid4 har en elektrisk räckvidd på 50 km enligt den nya striktare WLTP-körcykeln (60 km enligt NEDC), vilket enligt studier i Tyskland täcker cirka 80 procent av alla dagliga körsträckor.

Opel Grandland X Hybrid4 lanseras med fyra körlägen – elektrisk, hybrid, fyrhjulsdrift och sport – för att anpassa bilens egenskaper efter förarens önskemål och aktuellt underlag. Väljer föraren hybrid-läget så anpassar bilen val av framdrivning efter situation, genom att exempelvis välja eldrift vid stadskörning. Väljer föraren fyrhjulsdrift aktiveras elmotorn på bakaxeln och ökar på så vis grepp och kraft på alla typer av underlag.

Snabbladdning – ökad effektivitet
Opel har arbetat för att erbjuda en smidig och effektiv laddning av plug in-hybriden. Laddtiderna kommer att variera beroende på vilken laddare kunden väljer men exempelvis kommer batteriet att vara fulladdat på en timme och 50 minuter om kunden använder en wallbox på 7.4 kW.
För att ytterligare förstärka effektiviteten har Opel Grandland X Hybrid4 ett bromssystem som utvinner den energi som uppstår av friktion i samband med inbromsningar. Genom att omvandla och använda denna energi utökas räckvidden i Grandland X Hybrid4 med upp till 10 procent i snitt.

Nya Opel Grandland X Hybrid4 tar täten i Opels arbete med nästa generation elektrifierade fordon. Inom de kommande 20 månaderna kommer Opel sedan lansera nästa generation Corsa, nya Zafira Life och nya Vivaro samt ersättaren till Mokka X – samtliga som elektrifierade versioner.

För mer information och ett längre pressmeddelande, besök:
https://int-media.opel.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN