SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt nätverk skall stärka europeisk edtech

Den 8 juni lanseras European Edtech Alliance, ett konsortium bestående av nitton branschorganisationer och nätverk som tillsammans representerar över 1500 europeiska edtechföretag.
Syftet är att stärka innovation och tillväxt för utbildningsteknologi och lärande i Europa.

- Europa har en fantastisk mångfald av språk och kultur, men det är också en utmaning för många edtechföretag som behöver växa, säger Jannie Jeppesen, vd på den svenska branschorganisationen och en av initiativtagarna till European Edtech Alliance.

Varje land har sina läroplaner, sitt språk och sina utbildningssystem och det är en utmaning för europeiska edtechföretag, förklarar hon.

- Företag behöver växa för att kunna utveckla de bästa tjänsterna för lärande. Vi har många små länder i Europa och digitala tjänster kostar en hel del att utveckla. Därför behöver vi fördela kostnaderna på flera marknader om det ska vara ekonomiskt hållbart för företagen och prisvärt för skolorna. En stor del av edtechmarknaden finns inom offentlig sektor, som ju har en tight budget.

Under pandemin har edtechföretagen varit samhällskritiska för att utbildning ska kunna fortgå på distans och behoven som uppstått, har skapat ett starkt förändringstryck på de utbildningsteknologiska tjänsterna.

"Vi måste ha en stark europeisk utveckling av edtech, annars blir vi omkörda"
- Det måste vi ta tillvara på nu och skapa möjligheter för en stark europeisk utveckling av edtech, annars blir vi omkörda, menar Jannie. Europa är starka inom utbildning och vårt mål med det europeiska nätverket är att bidra till en stark, öppen och effektiv marknad för edtech, att tjänsterna kommer många till del och att vi genom ett stärkt samarbete får till en korsbefruktning av europeisk utbildningsinnovation. Vi är övertygade om att detta kommer att främja tillväxten av europeisk edtech och bidra till att locka talanger och finansiering till sektorn, vilket kommer att leda till ökad kvalitet och prisvärdhet för digitala verktyg, avslutar hon.

Edtech Europe Alliance är ett nätverk för att dela kunskap, kontakter och erfarenheter som kommer arbeta med frågor som kvalitet, interoperabilitet, tillgänglighet och förutsättningar för innovation, men också vara en dialogpartner och röst för företagen.

European Edtech Alliance lanseringsevent den 8 juni 10.00
Under en timme bjuds marknadsanalysföretaget för edtech, HolonIQ och edtechfonden Brighteye Ventures in för att ge en omvärldsspaning på tillväxt och utveckling av europeisk edtech. Tre europeiska edtechentreprenörer kommer samtala om förutsättningar och utmaningar för europeiska edtechföretag. Eventet är kostnadsfritt, anmälan görs här. I samband med registrering kan man anmäla sig till det nya månatliga nyhetsbrevet om europeisk edtech.

Medlemsorganisationer i European Edtech Alliance
Österrike - EdTech Austria

Danmark - EdTech Denmark

Estland - EdTech Estonia

Finland - Edtech Finland

Finland - xEdu

Frankrike - AFINEF

Frankrike - EDTech France

Tyskland - Bündnis für Bildung e.V.

Tyskland - EDUvation

Italien - Edtech Italy

Lettland - EdTech Lithuania

Norge - IKT-Norge

Polen - EdTech Poland

Spanien - Edutech Cluster

Spanien - Institución Educativa SEK

Storbrittanien - BESA : British Educational Suppliers Association

Sverige - Edtech Southeast Sweden

Sverige - Swedish Edtech Industry

Schweiz - Swiss EdTech Collider

Jannie Jeppesen
VD/CEO
jannie@swedishedtechindustry.se
+46702244865

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka