SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nästa generations motviktstruck är här

Motviktstrucken Linde 1202 sätter nya standarder
Nu lanserar Linde Material Handling nästa generations förbränningsdrivna motviktstruckar för laster mellan 2 – 3,5 ton. De uppkopplade truckarna sätter nya standarder för säkerhet, produktivitet och tillgänglighet.

Bakom den nya truckgenerationen ligger omfattande undersökningar. Närmare 1000 truckförare och truckansvariga från 26 länder runt om i världen har fått ge sin syn på motviktstruckar och tyckt till om allt från instegsdesign till tillgänglighet vid service.

– Vi har lyssnat på våra kunder och tagit med deras åsikter till våra produktutvecklare, säger Stefan Prokosch, Senior Vice President Product Management Industrial Trucks Counterbalance på Linde Material Handling. Resultatet är inte bara en ny truck, utan en helt ny truckgeneration med överlägsen kapacitet. Truckarna är de mest kostnadseffektiva på marknaden och kommer göra våra kunders materialflöden säkrare och mer produktiva.

De nya truckarna är uppkopplade som standard vilket innebär att digitala funktioner enkelt kan läggas till när kunden önskar det. Den uppkopplade tekniken ger tillgång till truckdata som sänker kostnaderna och ökar effektiviteten. Samtidigt kan serviceintervallerna optimeras genom fjärrdiagnostik och förebyggande underhåll vilket ökar truckarnas tillgänglighet.

Ostörd sikt är en viktig faktor för snabb, precis och säker truckkörning. I nya Linde 1202 har sikten genom masten har ökat med hela 20 % jämfört med föregående modell. Smala A-stolpar ger tillsammans med en asymmetrisk mastprofil en oslagbar sikt som förenklar förarens arbete. Det förstärkta glastaket och de helglasade dörrarna ger optimal sikt uppåt och åt sidorna.

Linde Material Handling har med ”Vision Zero” målet är att helt eliminera olyckor inom materialhantering. Med modellserien 1202 tar man ett viktigt steg i det arbetet. Truckarna går att få med ett brett urval säkerhetslösningar – från belysningssystem som LED Stripes och VertiLight, till intelligenta assistanssystem som Linde Safety Guard och Linde Safety Pilot.

I framtagningen av den nya generationens motviktstruck har det lagts stor vikt vid förarens arbetsmiljö. Linde 1202 är utrustad med förarvänliga egenskaper, som ett lågt och brett insteg, rymligt förarutrymme och ett brett urval av förarstolar för optimal ergonomi.

Linde 1202 finns tillgänglig med diesel-, gasol- och CNG-drift och i många verksamheter kommer förbränningsdrivna truckar spela en fortsatt viktig roll.

– Vi har därför lagt stor vikt på att optimera energikonsumtionen och öka hanteringskapaciteten samtidigt som utsläppen minskar, säger Stefan Prokosch. Våra tester visar att våra truckar är upp till 30 % mer ekonomiska än andra alternativ på marknaden och tydligt överlägsna när det gäller produktivitet. Det gör dem kostnadseffektiva under hela sitt serviceliv, samtidigt som de är mer resursvänliga och producerar mindre växthusgaser.

Linde 1202 markerar starten på en ny era i Linde Material Handlings produktion där förbrännings- och eldrivna motviktstruckar i framtiden kommer bygga på samma plattform.

– Vi vill erbjuda våra kunder likvärdiga truckar för alla applikationer, oavsett drivsystem säger Stefan Prokosch. Anledningen till att förbränningstruckarna är först ut är att vi vill möta EU:s nya emissionskrav med en truck som sätter nya standarder i branschen och är förberedd för industri 4.0.

Felicia Lewis
Chef Marknadskommunikation
felicia.lewis@linde-mh.se
070-218 63 95

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka