SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Oerlikon Balzers fortsätter att expandera i Asien med det första beläggnings­centret i Vietnam

Oerlikon Balzers, en ledande leverantör av ytlösningar för metall- och plastbearbetningsindustrin, har ytterligare utökat sina beläggningstjänster i Asien.
Företaget öppnade nyligen ett nytt kundcenter i Bac Ninh i nordöstra delen av huvudstaden Hanoi för att bättre kunna betjäna kunder över hela Vietnam. Det nya beläggningscentret utgör en viktig milstolpe i expansionsstrategin i Asien och med sina högkvalitativa och väletablerade beläggningstjänster erbjuder Oerlikon Balzers nya affärsmöjligheter i den framväxande ekonomin i Vietnam.

Under de senaste åren har Vietnam utvecklats till ett viktigt ekonomiskt nav i Asien, vilket gör det möjligt för Oerlikon Balzers att betjäna flera industrier med sina beläggningar. Det nya beläggningscentret i Hanoi kommer huvudsakligen att fokusera på affärsområdena skärande och formande verktyg, men också på den växande marknaden för högteknologiska komponenter för mobiltelefoner, elektronik och halvledare samt plast- och aluminiumprodukter för konsumtionsvaror.

Oerlikon Balzers etablerade en filial i Hanoi redan 2017 för att möta den höga efterfrågan i Sydostasien och har sedan dess betjänat lokala kunder från centret i Thailand inom olika applikationsområden. Utvecklingen och expansionen stöddes aktivt av Balzers enheter i Indien och Thailand, även under det särskilt utmanande fjolåret 2020. Från det nya centret i Vietnam kan Oerlikon Balzers nu erbjuda en förbättrad service till sina lokala kunder med snabba leveranstider och korta transportvägar, för en reducerad miljöpåverkan.

Michel Maeusli, verkställande direktör för Balzers i Thailand & CLMV-länderna (Kambodja, Laos, Malaysia och Vietnam), säger: ”Vietnam är en mycket lovande marknad för oss. Med det nya beläggningscentret i Hanoi, som ligger nära nyckelmarknaderna och våra kunder, är vi övertygade om att vi kommer befästa vår position som en ledande leverantör av ytlösningar tack vare vår utmärkta beläggningsportfölj och vårt unika utbud av tjänster."

Pravin Shirse, regionchef Sydostasien, tillägger: ”Att öppna den nya beläggningsanläggningen är en stor prestation, särskilt i dessa utmanande pandemitider. Jag vill tacka hela teamet för deras engagemang och enastående lagarbete i etableringen av denna nya anläggning. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna erbjuda våra kunder bättre service och etablera oss på den växande vietnamesiska marknaden. "

För mer information, vänligen kontakta:
Globalt
Petra Ammann
Head of Communications Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
petra.ammann@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers

Kontaktinformation

Oerlikon Balzers Coating Sweden AB

Postadress
Gesäll­vägen 6
14563 Norsborg
Besöksadress
Skallebacka­vägen 33
30241 Halmstad
Region
Botkyrka
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556098-1333
Grundat: 1988
Anställda: 61
Den säkra vägen till högpresterande verktyg och komponenter.

Oerlikon Balzers är en världsledande leverantör av ytbeläggningar som maximerar produktivitet, driftsäkerhet och ekonomisk vinning för alla typer av företag som arbetar med produktionsverktyg och precisionskomponenter.

Vi tillverkar tunna slitageskyddande och friktionsminskande skikt som är hårdare än stål under varumärket BALINIT®. Ytterligare varumärken vi erbjuder våra kunder är Balismooth® och GearPak®. Våra skikt är ISO- och FDA-certifierade.

Största vinsterna med våra BALINIT®-beläggningar har de
kunder fått som jobbar med:
• Maskinkomponenter
• Skärande bearbetning
• Klippning och stansning
• Kall- och varmformning
• Pressgjutning och extrudering
• Plast- och gummiproduktion
• Livsmedels- och läkemedelstillverkning
• Träbearbetning
• Pappers- och cellulosaproduktion
• Olja och Gas
• High End Deco
• Friktionsnedsättande beläggningar för komponenter i industriellt bruk.

Beläggningscenter:

Gesällvägen 6
SE-145 63 NORSBORG
08-681 41 40

Skallebackavägen 33
SE-302 41 HALMSTAD
035-17 46 20

Volvogatan 4B
SE-731 36 KÖPING
076-891 61 78

Certifieringar

ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2009 – QS 9000

Kontakter

Rikard Zaar
+46 86807582
+46 0706864209
Magnus Andersson
08-681 41 40
Kundservice
010-188 22 82

Filmer

BALDIA - The next generation of diamond coatings

BALDIA - The next generation of diamond coatings
Passion for materials

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nordkoreanskt kopplad hotaktörSolita välkomnar Anders Hedfalk Dell integrerar Gaudi3 i PowerEdge-servrarBusinessBike blir Lease a Bike i Sverige
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa