SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Palo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöer

IT-säkerhetsleverantören Palo Alto Networks lanserar idag ny funktionalitet för att ge heltäckande skydd över flera moln och i hybrida miljöer.
Det som adderas är ökad automatisering, där systemet själv kan hitta och identifiera behov av skydd och göra kontroller för regelefterlevnad. Palo Alto Networks erbjuder nu också det första användargränssnittet som gör det möjligt att använda sig av information i MITRE ATT&CK, en kunskapsbas om IT-attacker.

“Många verksamheter saknar idag ett heltäckande skydd för de workloads de kör i molnet. Ofta används flera specialiserade säkerhetslösningar för olika delar av sin IT, vilket gör att det uppstår säkerhetsluckor och svårigheter att administrera säkerheten på ett effektivt sätt”, säger Varun Badhwar, chef för Prisma Cloud på Palo Alto Networks. ”Med denna lansering täpper vi till dessa luckor och fortsätter vårt arbete med att erbjuda marknaden effektiva skydd som fungerar för komplexa moln- och hybridmiljöer som spänner över flera plattformar.”

Bland nyheterna som presenteras idag finns:

• Automatiserad upptäckt av och skydd för hosts i olika moln: Prisma Cloud kan nu automatiskt hitta, identifiera och skydda virtuella maskiner (VM) som körs på AWS, Microsoft Azure eller Google Cloud Platform (GCP). Prisma Cloud Defender initieras därefter automatiskt för att säkerställa att inga virtuella maskiner saknar skydd.

• Branschens första heltäckande verktyg för att utvärdera skyddet av molntjänster: Prisma Cloud får ett nytt interaktivt gränssnitt där MITRE ATT&CK kan användas för att utvärdera skydd och respons vid specifika scenarier.

• Bättre skydd mot skadlig programvara vid exekvering: Prisma Cloud har utökats med Palo Alto Networks WildFire-funktioner för att öka skyddet vid exekvering. Skyddet täcker också utvecklingsfasen och är aktivt redan innan programvara sätts i drift.

• Enklare att säkerställa regelefterlevnad för hosts, containrar och serverlösa applikationer: Prisma Cloud Compliance Explorer är en tjänst för överblick av regelefterlevnad. Det har nu blivit enklare att överblicka viktiga legala ramverk och CIS (Center for Internet Security). Ett nytt gränssnitt gör det också enklare att hantera regelefterlevnad vid användning av Docker DISA STIG (Defense Information Systems Agency Security Technical Implementation Guide).

• Licenshantering vid användning av öppen källkod: Prisma Cloud får nu stöd för att scanna och hantera licenser från exempelvis GitHub och säkerställa att de används rätt över hela verksamheten.

"Det blir allt vanligare att verksamheter har en väldigt komplex och blandad arkitektur för sina molnlösningar. Idag kan det handla om att säkra allt från virtuella maskiner, containrar, Kubernetes och serverlösa nätverk, säger Doug Cahill, chef för cybersäkerhet på ESG. ”Prisma Cloud är en samlad lösning för att hantera säkerheten i dessa blandade miljöer.”

De nya funktionerna finns tillgängliga redan idag i Prisma Cloud Compute Edition. I slutet av maj kommer de också till Prisma Cloud Enterprise Edition.

Kontakta gärna:
Michael Falk, presskontakt, tel. 073-397 46 55, michael.falk@agerapr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN