SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Parksters grundare tog hem priset som södra Sveriges främsta entreprenör

Under måndagskvällen på Malmö Opera utsågs Henrik Hallgren, grundare och vd för Parkster AB, till södra Sveriges främste entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.
Under kvällen utnämndes dessutom Karolin Jeppsson från Malmöbolaget DOFAB AB till ”Årets kvinnliga stjärnskott”, John Ekström och Nicklas Nordbergh från John Henric AB blev ”Årets manliga stjärnskott”. Nina Andersson från Blomdahl Medical AB i Halmstad mottog SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Henrik Hallgren, grundare och vd för Parkster AB, tog emot utmärkelsen som region Syds främste entreprenör då regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln under måndagskvällen på Malmö Opera. Parkster AB, med huvudkontor i Lund, ligger bakom en av landets största parkeringsappar. Bolaget grundandes 2012 och omsätter idag över 330 miljoner kronor. Parkster har idag över en miljon användare och avtal med kommuner, p-bolag och fastighetsägare i drygt 150 städer. Man har också inlett en internationell satsning med öppningen av ett kontor i Tyskland.

– Vi är nog många som lovordat Parkster när vi snabbt och enkelt har förlängt vår parkeringstid direkt från mobilen. Henrik Hallgren har skapat en produkt som verkligen förenklar livet för användarna. Parkster har haft en fantastisk tillväxt sedan starten och har på kort tid etablerat sig över hela landet. När Parkster nu satsar internationellt har vi inga tvivel på att tillväxten kommer accelerera ytterligare. Henrik Hallgren är en mycket värdig vinnare som vi även tror har goda chanser vid den nationella finalen i Stockholm i januari, säger juryordförande Mia Rolf.

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Mia Rolf, Ideon Science Park, Peter Areskog, Areco Steel, Elisabeth Brevenson, Twilio Inc, Gull-Britt Jonasson, Finja Betong, Per Hidénius, Hypergene AB, Göran Hellström, Navet och Alexander Wachtmeister Da Silva, Telavox.

Juryns motivering löd:
Genom en disruptiv affärsidé som utmanar en traditionell bransch har entreprenören lyckats skapa en extrem tillväxt, med en extremt skalbar lösning. Med fokus på förenkling för både kunden och distributörsleden och passion för vidareutveckling har entreprenören lett bolaget till en stark position på den svenska marknaden. Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda!

Under galakvällen på Malmö Opera delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Karolin Jeppsson från DOFAB AB, tillverkare av skräddarsydda fönster, dörrar och portar. John Ekström och Nicklas Nordbergh från modebolaget John Henric AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Nina Andersson från Blomdahl Medical AB.

Samtliga vinnare från region Syd kommer den 30 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus.

Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monaco i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Temat för årets tävling är ostoppbar, vilket handlar om att våga gå sin egen väg och göra något konkret av sina drömmar. Årets fyra vinnare i region Syd är verkligen fantastiska exempel på entreprenörer som gjort just detta. Från Henrik Hallgren, som tröttnade på parkeringsböter och skapade en av landets mest använda parkeringsappar, till modeintresserade John Ekström och Nicklas Nordbergh som skapat ett eget modemärke med egna butiker och e-handel. Årets startfält var mycket starkt och jag vet att juryn haft svårt att utse årets vinnare, men det är fyra fantastiska entreprenörsbolag som gått vidare till den nationella finalen i Stockholm. Vi önskar dem alla ett stort lycka till, säger Stefan Dahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Syd.

För mer information, vänligen kontakta:
Stefan Dahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd, 070-318 68 25, stefan.dahlin@se.ey.com
För mer information: www.eoy.se
Bilder från finalen: https://www.flickr.com/photos/eoy_sweden/

Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Henrik Hallgren, Parkster AB
Genom en disruptiv affärsidé som utmanar en traditionell bransch har entreprenören lyckats skapa en extrem tillväxt, med en extremt skalbar lösning. Med fokus på förenkling för både kunden och distributörsleden och passion för vidareutveckling har entreprenören lett bolaget till en stark position på den svenska marknaden. Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda!

Årets kvinnliga stjärnskott – Karolin Jeppsson, DOFAB AB
Entreprenören har byggt hela sin verksamhet på hållbarhet, långsiktighet och kvalitet och har genom ett gediget arbete erhållit stort förtroende på marknaden och kunnat bibehålla långa kundrelationer. Med omtanke om både personalen, kunderna, miljön och omvärlden har entreprenören hittat en nisch där man i stort sett saknar konkurrenter. Genom att säkra leverantörsled och material har entreprenören kunnat växa stadigt och stabilt, med ökande efterfrågan och har fortfarande bara skrapat på ytan av marknadsandelen. Vi ser stor potential i både entreprenören och företaget.

Årets manliga stjärnskott – John Ekström och Nicklas Nordbergh, John Henric AB
Dessa entreprenörer har verkligen utveckling i sitt DNA, och har byggt upp en fin verksamhet från grunden i en bransch som borde vara mättad. De har i positiv framåtanda mött flertalet svåra utmaningar och hanterat dem alla genom att implementera en vilja till förändring i hela verksamheten. Med kraftfulla målsättningar, ett enormt driv att utveckla både sig själv och bolaget, går dessa entreprenörer mot en mycket spännande framtid.

Bästa internationella tillväxt – Nina Andersson, Blomdahl Medical AB
Med en svensk innovation och ett brinnande intresse för målgruppen, har denna entreprenör lyckats öppna distributörsled både i Sverige och utomlands och har byggt en plattform och en unicitet för att kunna växa internationellt i en bransch som är hårt konkurrensutsatt. Entreprenören har själv gjort en fantastisk resa inom bolaget som är beundransvärd och har genom strategiska val manövrerat bolaget till framgång.

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt.

Regionfinaler i Sverige 2019
Region Väst: 5 november – Göteborg
Region Svealand: 14 november – Karlstad
Region Syd: 18 november – Malmö
Region Öst: 21 november – Jönköping
Region Stockholm: 25 november – Stockholm
Region Norr: 27 november – Luleå

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN