SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

PiteEnergi investerar över 100 miljoner i Piteå

PiteEnergi fortsätter göra stora investeringar i Piteås infrastrukturer.
Säkra och trygga leveranser kommer alltid högst upp på listan när våra kunder tycker till om vad som är viktigast och just nu pågår satsningar för ökad driftsäkerhet i våra el-, fjärrvärme- och bredbandsnät, på flera platser runt om i kommunen.

-Vi har långsiktiga planer för att utveckla och förbättra vår höga leveransnivå. Tillgänglighet till el, fjärrvärme och bredband är idag en självklarhet för att våra invånare ska ha det bekvämt och att Piteå ska kunna växa och utvecklas, säger Jörgen Andersson-Strand, VD.

Under 2021 investerar PiteEnergi över 100 miljoner kronor i ett 50-tal olika projekt där flera redan är i full gång. I Markbygden bygger vi en ny linje med isolerade ledningar mellan Lillpite och Brattknabben, projektet planeras bli klart och till midsommar. Många pitebor har också lagt märke till ombyggnationen av vårt ställverk vid Stadsfjärden som byggs om till en inomhusstation och förväntas driftsättas under 2022.

-Ställverket Stadsfjärden är en av de viktigaste knytpunkterna för Piteås elleveranser och efter nästan 50 år i drift är det dags att framtidssäkra anläggningen för kommande generationer, berättar Stefan Lundström, Elnätchef.

I området runt Bilbolaget kommer vi att byta ut delar av huvudledningen i vårt fjärrvärmenät samtidigt som vi byter ut till framtidssäkra värmeväxlare på Backenverket, två viktiga projekt som förbättrar fjärrvärmeleveranserna till våra kunder.

Hög efterfrågan på Bredband

Efterfrågan på bredband i Piteå är högt och i år kommer vi att ansluta nästan 600 nya kunder. Kunder boende på Borgarudden, Fårövägen och Vettingen, Grannäsvägen och Jävre–Brännland, Lakaforsvägen i Pålmark, Kyrkbyn i Långnäs och Sanavägen på Svartnäsudden kommer tillsammans med kunder boende i anslutning till befintligt nät att anslutas.

Det är inte bara efterfrågan på anslutningar som ökar utan fler och fler av våra befintliga kunder efterfrågar också högre hastigheter och större abonnemang vilket kräver investeringar för att öka kapaciteten och redundans i nätet.

-När vi följer upp datatrafiken i vårt nät i år och jämför med fjolåret ser vi en ökning med 73 %. Fler och fler kunder använder betydligt mer bandbredd än tidigare. Vi vet att kunder jobbar hemifrån i högre utsträckning men vi vet också att vi har fler uppkopplade saker och använder fler tjänster än tidigare, säger Johan Nilsson, Bredbandschef.

Utöver att ansluta fler bredbandskunder, så investerar vi även för att förbättra vår egen kommunikationsutrustning. Det kommer att öka tillgängligheten och driftsäkerheten för våra kunder ytterligare.

-Vi är tacksamma att vi har ett stort förtroende och att piteborna väljer att vara kunder hos oss, det ger oss förutsättningar att fortsätta att utveckla Piteå till en attraktiv plats att både verka och bo i, säger Jörgen Andersson-Strand, VD.

Jörgen Andersson Strand
VD
jorgen.andersson-strand@piteenergi.se
0911-648 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN