SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

PlanRadar går in på svenska bygg- och fastighetsmarknaden

Med en prisbelönt digital lösning för kommunikation och dokumentation av bygg- och fastighetsprojekt lanseras nu PlanRadar i Sverige och övriga Norden. Samtidigt presenterar företaget sin nya nordenchef Peter Theorell, närmast från Qmatic och dessförinnan 10 år på Dell.
En europeisk uppstickare inom dokument- och projekthantering för bygg- och fastighetsprojekt.

”I en tid då arbete och kommunikation allt oftare sker från olika platser och även mer på distans, blir vårt bidrag till digitaliseringen av bygg- och fastighetsbranschen viktigare än någonsin. Detta då vår lösning möjliggör för bygg- och fastighetsteam att dela samma information om projektet i realtid”, säger Ibrahim Imam, Co-CEO och medgrundare PlanRadar.

Planradar används för bygg- och fastighetsprojekt av olika storlekar, men även infrastrukturprojekt, bland annat har organisationen för utbyggnaden av Wiens tunnelbana valt lösningen. Företaget finns redan i 45 länder och inleder nu sin nordiska expansion.

”Vi har sett stora kostnadsbesparingar i projekt där PlanRadar utnyttjas. Det är inte konstigt, då det kan finnas 1-2 fel eller avvikelser per var 10:e kvadratmeter av ett bygg- eller fastighetsprojekt. Användarna spar upp mot sju arbetstimmar per vecka med den effektivare administration som tjänsten innebär”, säger Sander van de Rijdt, Co CEO PlanRadar.

PlanRadar erbjuds som en SaaS-lösning för byggdokumentation, fel- och ärendehantering under hela livscykeln för bygg- och fastighetsprojekt. Värdet ligger i ett användarvänligt och effektivt realtidsstöd för beslutsfattande, resurshantering och kommunikation som kunden kommer igång med snabbt.

PlanRadar hanterar 2- och 3D-ritningar för visualisering och erbjuder många funktionella mallar som användaren därmed slipper ta fram själv och gör det möjligt för uppdragsgivare att få insyn i projektet. Systemet kommer med olika språkversioner.

Samtidigt med etableringen i Sverige anställs också Peter Theorell som Nordenchef för PlanRadar. Peter har lång erfarenhet av sälj- och marknadsutveckling inom IT-området på företag som Qmatic och Dell. Han ser en stor tillväxtpotential för PlanRadar i Norden:

“Det är första gången jag kommer in i en verksamhet där man kan se stora kundfördelar direkt. Den svenska bygg- och fastighetsmarknaden är mogen för den digitalisering som PlanRadar erbjuder samtidigt som kraven på spårbarhet och kvalitetssäkring i projekten ökar”, säger Peter Theorell, Nordenchef Planradar.

Redan idag har Peter fyra kollegor på plats i sin organisation. Målet är att växa med marknaden och ytterligare anställningar kommer att ske redan under hösten.

Internationellt har PlanRadar tagit emot flera utmärkelser för sin tekniklösning och fick nyligen 30 miljoner euro i A-investering. Bland kunderna finns Siemens, Wien’s tunnelbaneaktör, Wiener Linien GmbH & Co KG, Engie och Hotel Belvedere och svenska BAB Bygg AB.


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN