SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Polaria får oväntad draghjälp i svenska expansionen

Stockholm, 19 november 2020; Svenskarna har drabbats av renoveringsiver i hemmen som följd av pandemin där många inte kan gå till jobbet.
Renoveringsindex bygger på fakta från Statistikmyndigheten SCB, och visar för tredje kvartalet att renoveringarna av bygg, vvs, färg och el har ökat med inte mindre än 6,9 procent på året.

Polaria, Finlands marknadsledande tillverkare av fuktsäkra badrumsskåp i plåt, expanderar i Sverige och är väl positionerat när allt fler vill bygga om sina våtutrymmen.

Renoveringsindex är ett unikt index som mäter hur mycket svenskarna renoverar. Indexet väger samman statistik från Skatteverket om utnyttjat rot-avdrag samt SCBs siffror om handel med bygg-, vvs-, färg- och elartiklar. Siffrorna kan revideras i efterhand och är preliminära.

–Svenskarna satsar allt mer på hemmet och vi ser tydligt att renoveringsviljan håller i sig. Det är ett annorlunda år och många fortsätter att spendera mycket tid hemma. Man tar vara på tillfället att satsa på hemmaprojekten nu när möjligheterna finns, säger Mikael Holmstrand vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex.

Polaria arbetar intensivt för att förstärka sina kanaler till stora grossister och återförsäljare av badrumsinteriörer som till exempel Dahl, Fresk, Ahlsell, Beijer med flera. Breda medier och magasin inom renovering av badrum efterfrågar nu bilder och material om Polarias produkter.

– I Sverige är intresset stort för hållbarhet och återvinningsbara produkter i en cirkulär ekonomi. Vi har en ökad förfrågan på våra produkter och har fått igång försäljningen mer och mer månad för månad, säger Timo Karhula, Vd, Polaria. Vi ser stora möjligheter i Sverige, och är naturligtvis glada över alla faktorer som stärker oss i vårt fortsatta arbete. Särskilt stolta är vi över att leverera lättrengörliga och hållbara produkter som designats för att underlätta god hygien i virustider som dessa.

Polarias metallkabinett svarar mot framtidens krav på en säker, tilltalande och hållbar livs- och boendemiljö. Försäljningen ökar men möjligheten att komma in hos äldre för att renovera har bromsats av pandemin. Därför innebär renoveringsboomen en oväntad men välkommen draghjälp.

För mer information kontakta
Timo Karhula, Vd
T: +358 40 751 1492
E: timo.karhula@polaria.fi

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN