SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår

Den 25 mars 2020 bjuder Chalmers in alla som arbetar med tekniskt avancerade projekt till workshop kring ett efterfrågat ämne som utmanar, nämligen kommunikation. Workshopen är kostnadsfri och hålls på branschmässan Advanced Engineering 2020 i Åbymässans lokaler.
1400 svar på frågan ”vad är den största utmaningen i ditt dagliga arbete” resulterade i ett övervägande stort antal svar som berörde kommunikationen i tekniskt avancerade projekt och särskilt mellan tekniskt kunnig personal och beslutsfattare. Det var besökare på mässan Advanced Engineering 2019 som fick frågan med anledning av att behandlingen av hjärtefrågor och utmaningar hos produktutvecklande bolag inom tillverkningsindustrin är en av missionerna med att arrangera mötesplatsen Advanced Engineering.

Magnus Gustafson är lektor och har arbetat med teknisk kommunikation på Chalmers i goda 20 år och sett fältet utvecklas tillsammans med kommunikationskanaler. Han belyser varför så många utmanas av kommunikation i tekniskt avancerade projekt:

- Anledningen till detta behov är helt enkelt en återspegling av den ständiga utvecklingen av glokalteknik och arbete. Den globala nätverkade arbetsmiljön är given för många forskare och ingenjörer och då behöver kommunikationen fungera, säger Magnus Gustafson.

Tillsammans med Charles Keeling, docent i engelska som har arbetat vid universitet i tre länder, drivit företag i två och bott i sju, har Magnus Gustafson sytt ihop en workshop för ingenjörer och beslutsfattare hos produktutvecklande bolag inom tillverkande industri på branschmässan Advanced Engineering 2020.

- Den digitala revolutionen har inte bara ökat behovet att kommunicera, utan än viktigare att förstå kommunikation, säger Charles Keeling.

Workshopen kommer att hållas på engelska under mässan Advanced Engineering på Åbymässan den 25 mars kl. 13-16. Anmälan sker via formulär på www.advancedengineering.se.

Avsändare Magnus Gustafsson (Associate professor, Department of communication and learning in science, Chalmers University of Technology)

Charlie Keeling (Visiting Scholar, Department of communication and learning in science, Chalmers University of Technology; Associate Professor of English, USN)


Om mässan Advanced Engineering

Advanced Engineering är tillverkningsindustrins mötesplats för produktutveckling & sourcing, som går 25-26 mars 2020 i Åbymässans lokaler i Mölndal utanför Göteborg. Mässan och mässhallen drivs av Easyfairs. För alla som arbetar i branschen är entré, utställning, aktiviteter och seminarieprogram kostnadsfritt. Högskolestuderande välkomnas 26 mars efter kl. 14.

För mer information besök mässans hemsida http://advancedengineering.se.

Kontaktuppgifter för mer info: Ester Fardell, projektledare Advanced Engineering & Elektronik Tel: 031-89 41 78 Mail: ester.fardell@easyfairs.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884