SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörer

Snart startar ett helt unikt utbildningshackathon för designingenjörer i Europa. Protolabs center för samverkan, inspiration och innovation - InspirON - har skapat evenemanget, som ger deltagarna en total genomgång av de allt mer angelägna hållbarhetsfrågorna.
Det digitala eventet startar den 20 april och pågår till slutet av maj och består av paneldiskussioner och webinar med hållbarhetsexperter och kända tänkare inom området i kombination med praktiska uppgifter.

InspirON-eventet genomförs i samarbete med IET - Institution of Engineering and Technology och Wevolver, och kommer att hjälpa deltagare förstå hur utveckling kan göras maximalt hållbart genom hela produktens livscykel.

Under de närmaste åren kommer vi att uppleva snabbare förändringar mot en mer hållbar värld, grundade i beslut fattade av regeringar runt om i världen. Den svenska regeringen har exempelvis satt som mål att minska koldioxidutsläppen inom icke-handlande sektorer med 63% fram till 2030, det brittiska målet är en generell minskning med 68% fram till 2030, medan EUs målsättning är minst 55% under samma period.

Bjoern Klaas, Vice President och ansvarig för Protolabs verksamhet i Europa kommenterar: “Regeringars ambitioner leder till tuffare krav på tillverkningssektorn och som en konsekvens också på dem som designar och utvecklar produkter. Vi står alltså inför en stor designutmaning och det är mot den bakgrunden, vi nu presenterar vårt InspirON-evenemang, som ett sätt att hjälpa designingenjörer att gå mot en mer hållbar ekonomi.

“Evenemanget är ett utmärkt tillfälle för designingenjörer, oavsett var de befinner sig karriärmässigt, att lära sig direkt från experterna inom området. Det kommer att hjälpa dem förbereda sig för den snabbt utvecklande “gröna” lagstiftningen - samhällets ökande intresse och ambition för energieffektivitet, minskat plastavfall och begränsning av växthusgaser och andra föroreningar.”

“Fokusområden inkluderar etik, allmänhetens inställning, material, processer, cirkulär ekonomi och goda exempel inom hållbarhet - allt levererat av ledande auktoriteter inom området . Några av dem är ‘innovation warrior’ Simon Lockrey, Sophie Thomas från brittiska grafiska designerfirman Thomas Matthews, författare och talare Alexandra Deschamps-Sonsino samt Chris Grantham från IDEO.

Evenemanget för samman deltagare under principen “lärande i kombination med utmaning”: Vad kan deltagare designa om med livscykelanalys (LCA) och hållbarhet i åtanke?

Utmaningen ger deltagare möjlighet att jobba i team och praktiskt använda vad de lär sig samt få återkoppling på sitt arbete. Alla webinars, paneldiskussioner och utmaningen som sammantaget utgör evenemanget är kompetensutvecklings-ackrediterat (CPD) i enlighet med IETs CPD-policy.

Bland de många experter som deltar i eventet finns Dr Simon Lockrey, senior lecturer på RMIT, Australien och styrelseledamot i International Sustainable Development Research Society. "Vi står inför stora utmaningar under det här århundradet; klimatförändringar, begränsningar av tillgången till resurser och ökade risker kring tillgång till mat och vatten. Designers och ingenjörer måste bli mer medvetna om vilken inverkan de produkter och tjänster de utvecklar har på världen mot bakgrund av dessa ökande problem. Livscykelanalyser är ett sätt att öka förståelsen för frågorna och InspirON-evenemanget från Protolabs sprider ljus på de bästa lösningarna globalt så att de kan användas i framtida projekt.”

En annan av experterna är Dr Vannessa Goodship, associate professor i gruppen för material och tillverkning (WMG) på Warwicks universitet i Storbritannien. “Att överlåta frågor kring hållbarhet till andra är inte längre ett gångbart alternativ. Vi måste agera nu. Vi måste lära oss mer nu. Ta därför chansen att delta på InspirON från Protolabs och lär dig hur framtidens design ser ut, möt communityn, nätverka och gör skillnad.”

Bjoern Klaas avslutar: “Tillverkare börjar i högre grad inse det verkliga värdet av hållbarhet, och att det finns många praktiska och finansiella fördelar både på kort och lång sikt. Ett lämpligt ramverk som InspirON-evenemanget, gör att designingenjörer kan bli bättre på att förverkliga dessa fördelar och därmed förbättra lönsamhet och se till att verksamheter lever upp till framtidens regelverk och nya krav från konsumenter.”

Evenemanget genomförs på engelska. Du hittar mer information och anmäler dig på eventets webbsida här.

Mediekontakt:
Helena Liden, JustPR
Tel: 0702 651195
Epost: helena.liden@justpr.se

https://www.wevolver.com/
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-10
Firar 10 år med QlikProton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsa
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo