SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Redo för framtiden med Bystronic

Bystronic på EuroBLECH 2022: Hall 12, monter A66/B66
En ny, trendsättande mjukvara för plåtbearbetningsindustrin, mer prestanda och smarta funktioner på laserskärmaskinerna, en helt ny kantpress och ett konsekvent fokus på hållbarhet längs hela skär- och bockningsprocesskedjan. Det här är Bystronic-höjdpunkterna på EuroBLECH 2022 den 25 - 28 oktober i Hannover/Tyskland.

Bystronics primära mål är alltid att erbjuda kunderna lösningar som hjälper dem att ta sig fram i den dagliga konkurrensen eller hjälpa dem att ligga före. Detta inkluderar toppmoderna maskiner, processoptimerande mjukvara, men också lösningar för hållbarhet. Det här är höjdpunkterna som Bystronic kommer att presentera i år:

BySoft Suite: digitalisering från offert till leverans: Bystronic presenterar en innovativ mjukvarulösning för plåtindustrin på EuroBLECH. "BySoft Suite" utökar de befintliga och framgångsrika BySofts mjukvaruprodukter som redan används av de flesta Bystronic-kunder. Med den nya mjukvarulösningen kan kunderna helt digitalisera sin verksamhet och därmed avsevärt öka sin effektivitet – ett steg mot Smart Factory och vidare.

ByCut Star 4020 – redo för hög effekt: Efterföljaren till den mycket framgångsrika ByStar Fiber – ByCut Star – lyser med en imponerande laserutgång och kommer i en ny, modern design. Ytterligare smarta funktioner som "Parameter Wizard" och den valfria "Automatic BeamShaper" (ABS) optimerar hela skärprocessen. ByCut Star finns valbar i formaten 3 x 1,5 meter och 4 x 2 meter.

BySmart Fiber 3015 med 12 kilowatt: Den smarta tillgången till laserskärningsteknik – nu med kraftfull 12 kilowatts laserkraft. BySmart Fiber erbjuder nu ännu bättre skärprestanda till ett attraktivt pris. Den kompakta fiberlasern finns som BySmart Fiber 3015 och BySmart Fiber 4020. De valfria funktionerna "Parameter Wizard" och "BeamShaper" ger kunderna ytterligare stöd för plåtbearbetning.

ByTube Star 130 med 4 kilowatt: ByTube Star 130 - den ultimata lösningen för rörbearbetning - finns nu med en lasereffekt på 4 kilowatt. Detta tillåter användare att bearbeta rör upp till 8,5 meter i längd ännu snabbare och mer exakt. En helautomatisk installation med öppna profiler och ellipser leder till mer flexibilitet och kvalitet i produktionen. Ytterligare alternativ som "Laserscan" (realtidskompensation av rörböjning för att förbättra skärprecisionen) och "QuickCut" (mer hastighet för bättre prestanda tack vare en extra linjär axel) ökar effektiviteten ytterligare.

ByBend Star 120: Med den helt nya ByBend Star 120 presenterar Bystronic kantpressen för segmentet små till medelstora delar. Stark, kompakt och gjord för ett brett utbud av plåttjocklekar samt material i högre draghållfasthetsklasser. Funktionen "Laser Angle Measuring System" (LAMS) garanterar det perfekta bockresultatet från första delen. Med funktionen "FastBend Plus" behövs inte heller tidskrävande vinkelmätningar. Systemet gör detta automatiskt och med extrem precision. Kantpressanvändare sparar nu också upp till 30 % energi och får 20 % högre hastighet tillbaka – tack vare den energieffektiva servohydrauliken.

Hållbarhet: Under de senaste månaderna har Bystronic investerat mycket i optimering av produktion, produkter, leveranskedjor och perifera prestandaoptimerare. Fokus ligger på hållbarhet som en central del av företagsstrategin. Målet är att forma en hållbar framtid med plåt. För detta ändamål har Bystronic utvecklat en ambitiös hållbarhetsstrategi som konsekvent implementeras inom alla områden. Företagets första hållbarhetsredovisning är nu tillgänglig. Detta kommer också att presenteras på EuroBLECH.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web