SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Reparationsstation för industriell användning hos Conrad

Till TPS-900-reparationsstationen från Toolcraft medföljer en hållare till lödkolven och till lödpistolen, samt ett omfattande urval av användbara tillbehör.
Reparationsstationen TPS-900 från Toolcraft är idealisk för både industriell användning samt professionella reparationer.

● Du får alla funktioner i en och samma station: lödning, avlödning, varmluft och placering av komponenter
● Driftsinställningar som kan konfigureras via PC
● 900 W strömförsörjningsenhet för kontinuerlig användning i produktionen

Reparationer av smartphones, bärbara datorer och HF-mottagningsteknik i både industriella miljöer och laboratorier och hos kundsupport måste utföras professionellt, noggrant och precist. De verktyg som används av servicetekniker spelar en viktig roll för att det professionella reparationsarbetet ska lyckas. Reparationsstationen TPS-900 från Toolcraft, som finns i verkstadsutrustningsserien hos Conrad, är särskilt lämplig för alla typer av lödningsarbeten.

Den mångsidiga reparationsstationen TPS-900 består av en mikro-lödkolv, varmluftspistol, lödpistol, lödtenn och en vakuumpipett för komponentpositionering. Den kan därför anpassas optimalt till laboratoriets och industrins behov. Upp till tre verktyg kan användas samtidigt. Stationen utför underhållsarbeten med hög precision, och det är lätt att växla mellan funktionerna vid lödning och avlödning.

Stationen kan anslutas till en PC via ett kommunikationsgränssnitt, där man kan konfigurera driftsinställningarna. Parametrarna för de enskilda kanalerna med separata justerbara temperaturer (lödkolv, lödpistol, lödpincett och varmluftsmunstycke) kan enkelt överföras med programvara via USB eller ett RS-232-gränssnitt och kan läsas på en stor, upplyst LCD-display.

Hjärtat i reparationsstationen TPS-900 är en strömförsörjning med en prestanda på 900 W. Strömförsörjningen är konstruerad på ett sådant sätt att den möjliggör kompromisslös kontinuerlig användning i produktionen och vid temperaturer på upp till 500°C med snabb uppvärmning. Reparationsstationen växlar automatiskt till vänteläge för att spara energi under arbetspauser.

I TPS-900-reparationsstationen ingår en hållare för lödkolven och lödpistolen. Mässingsull (för rengöring) i båda förvaringshållarna gör det enkelt och skonsamt att torka bort rester (t.ex. från lödkolv). Vanliga våta svampar sänker inte bara lödspetsens temperatur (vilket innebär att återuppvärmning är nödvändigt), utan leder också till en reducerad livslängd på lödspetsen.

Dessutom ingår ett monteringsfäste som kan monteras åt vänster eller höger för att erbjuda en säker förvaring av varmluftsmunstycket vid arbetspauser, och en vakuumpipett (suglyftare) för enklare lyft och placering av SMD-komponenterna. Alla slit- och förbrukningsvaror samt många andra tillbehör ingår också, vilket garanterar långvarig användning.

Volker Kunz, Project Sales Manager Private Label hos Conrad Electronic, betonar en annan fördel med TPS-900 reparationsstation: "Med denna mångsidiga reparationsstation visar Toolcraft återigen att även kvalitetsverktyg kan erbjudas till rimliga priser."

Reparationsstationen TPS-900 från Toolcraft

TPS-serien från Toolcraft

Information:
Conrad Elektronik Norden AB
Kristin Sjödahl
Skeppsgatan 19 6tr
21111 Malmö
Tel.: +46 76 038 94 66
E-Mail: kristin.sjodahl@conrad.se
Hemsida: conrad.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN