SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sandvik Coromant inviger framtidens kontor i Uppsala

Pressträff 24 maj 2021 kl. 16.30
Sandvik Coromant är inte bara världsledande när det gäller metallbearbetning, de är också innovatörer när det gäller arbetsmiljö och arbetssätt. Den 24 maj inviger de sitt första kontor i centrala Uppsala och möter därmed den nya tidens krav på en bra och tillgänglig arbetsplats.

Pressträff 24 maj 2021 kl. 16.30 med möjlighet att träffa Sandvik Coromants vd Helen Blomqvist. Kl. 17.00 invigs lokalerna med assistans av Johan Ståhls magi. Anmäl intresse till nadia@sodratornet.se senast 22 maj.

Sandvik Coromant är en del av industrikoncernen Sandvik och har tillverkning över hela världen. Med sina 1 300 anställda i Gimo, 40 minuter norr om Uppsala, är de en av regionens största privata arbetsgivare. Anläggningen är världens största i sitt slag och präglas av robotar, avancerad IT och höga miljöambitioner. World Economic Forum har pekat ut Gimo, och ett 50-tal andra anläggningar runt om i världen, som ett ”Lighthouse” – en utmärkelse för framtidens industri som bara en annan industri i Sverige fått tidigare.

För en attraktiv arbetsplats
Att locka till sig kompetent personal är helt avgörande för ett industriföretag och man måste vara lyhörd för att skapa en attraktiv arbetsplats – det handlar om innovation, möten och möjlighet till distansarbete. Uppsala är en universitetsstad som ligger mitt emellan Sandvik Coromants anläggningar i Sandviken, Gimo, Kista och Västberga i Stockholm. Platschefen i Gimo, Joakim Fagerudd, har varit drivande bakom satsningen med ett kontor beläget i centrala Uppsala:
– Vi ska attrahera stjärnor, främst som personal men också forskare och samarbetspartners. Det nya kontoret gör att fler får ihop vardagen, men det kommer också vara en mötesplats som föder nya spännande idéer, berättar Joakim.

Robot påminner om Gimo
Kontoret ligger i en av Uppsalas mest spännande byggnader på Stationsgatan 25, som en del i BASE10. Detta gör att Sandvik Coromants lokaler ingår i ett större ”co-working space”, tillsammans med flera mindre innovativa företag i tech-branschen. I skyltfönstret mot Strandbodgatan arbetar en industrirobot från ABB, som en påminnelse om hur tillverkningen ser ut i Gimo. Från kontoret är det mindre än hundra meter till perrongerna på Uppsala station, vilket underlättar för både pendlare och samarbetspartners.

Nytt grepp i branschen
Det nya kontoret kommer inte ha några fasta, traditionella platser men flera bokningsbara mötesrum och 30 mobila arbetsplatser.

– Co-working och distansarbete har funnits ett tag, men inom tillverkningsindustrin är det här ett helt nytt grepp. Alla våra anställda kan förstås inte jobba på distans men allt från ingenjörer och IT- experter till miljöexperter och ekonomer kan mycket väl jobba från Uppsala ett par dagar i veckan, säger Joakim Fagerudd, platschef på Sandvik Coromant i Gimo.

Kontaktpersoner
Anne Björk, presskontakt för Sandvik Coromant, anne.bjorck@sandvik.com, 070-616 32 74
Joakim Fagerudd, platschef, Sandvik Coromant i Gimo, joakim.fagerudd@sandvik.com, 0703-57 20 81

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd