SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sandviks batteri­elektriska lastare Toro™ LH518iB

Förberedd för automation med AutoMine®
Sandvik Mining and Rock Solutions introducerar Toro™ LH518iB med AutoMine®. Den automationsanpassade batterielektriska gruvlastaren genomgår just nu omfattande fabrikstester och den första maskinen levereras till kund under första halvåret av 2023. AutoMine®funktionerna kommer att startas upp under andra halvåret.

Toro™ LH518iB är en uppgradering av föregångaren Sandvik LH518B och kombinerar branschledande batterielektriska- och automationsteknologier. Den automationsanpassade batterilastaren kommer med flera nyheter och förbättrad servicevänlighet. Den senaste versionen av Sandviks intelligenta kontrollsystem är förberedd för AutoMine® och förbättringar av förarmiljö underlättar batteribyten med Sandviks patenterade självbytande batterisystem AutoSwap och AutoConnect.

Maskinen har 18 tons kapacitet och är i grundutförandet anpassad för att utrustas med AutoMine® ombordkomponenter. Dessa komponenter är ett tillval.

Med AutoMine® kan en enda operatör köra hela lastningscykeln inklusive batteribyte på distans. Anslutning och bortkoppling av batterier från laddare och kylare är den enda mänskliga interaktionen som krävs under jord.

"Vi är oerhört stolta över den nya batterilastaren som kommer att sätta standarden för produktiv, hållbar och autonom gruvdrift under jord", säger Jari Söderlund, Head of Product Management, Division Load and Haul, Sandvik Mining and Rock Solutions. "Det här är inte experimentell teknik som kommer att vara klar någon gång i framtiden utan den är utvecklad och redo att levereras till våra kunder i år."

Fabrikstester pågår och de första Toro™ LH518iB-maskinerna förbereds för kundleveranser i Europa, Nordamerika, Australien och Sydostasien under 2023.

För mer information, vänligen kontakta
Jari Söderlund, Head of Product Management, Division Load and Haul, Sandvik Mining and Rock Solutions
Mail: jari.soderlund@sandvik.com
tel: +358 400 517616
Kontaktinformation
Postadress
Stations­gatan 22
81133 Sandviken
Region
Sandviken
Gävleborgs län
Sverige
Organisationsnummer:
556000-3468
Grundat: 1897
Anställda: 44769
Välkommen till Sandvik

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 43 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra kunders produktivitet, lönsamhet och säkerhet.

Vår verksamhet är baserad på unik kompetens inom materialteknik, omfattande kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder. Detta har, tillsammans med kontinuerliga investeringar inom forskning och utveckling (FoU), gett oss en världsledande position inom följande huvudområden:

Verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning
Maskiner, verktyg, service och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin
Avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning

Kontakter

Carina Aspenberg
Presskontakt
-

Filmer

The Sandvik journey - ENG

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
Caroline ny Nordenchef för CapgeminiGenerativ AI används av nätbusar BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka