SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA Diagnostics

Det svenska diagnostikbolaget SAGA Diagnostics, som utvecklar ultrakänsliga flytande biopsitester för tidig upptäckt av canceråterfall och individanpassad cancerbehandling, avslutade nyligen en emission om 106 miljoner kronor som leddes av Segulah Medical Acceleration tillsammans med Sciety. I emissionen deltog även Hadean Ventures som tidigt investerade i bolaget.
Det nya kapitalet ska användas för att finansiera expansion i Europa och USA och accelerera produktutvecklingen.

– Det är med glädje och stor ödmjukhet vi noterar det stora intresset för SAGA Diagnostics. Vi är tacksamma för att vi via Scietys nätverk har fått flera riskkapitalbolag och kapitalstarka privatpersoner som aktieägare. De nya aktieägarna kommer att både utvidga vårt nätverk inom branschen och bidra med värdefull life science-kompetens, säger Lao Saal, vd för SAGA Diagnostics.

SAGA Diagnostics utvecklar ultrakänsliga flytande biopsitester för tidig upptäckt av canceråterfall och individanpassad cancerbehandling (även kallad precisionsmedicin). Testerna bygger på bolagets teknologi för analys av cirkulerande tumör-DNA (ctDNA). Bolagets unika teknologi gör att de kan utveckla tester som är betydligt känsligare än konkurrerande flytande biopsitester.

– Liquid biopsy, eller flytande biopsi, är ett fält under snabb utveckling som vi tror starkt på. Fältet har potential att revolutionera cancervården där man vet att screening och monitorering är avgörande för att kunna ge effektiv behandling och minska dödligheten. SAGA Diagnostics har utvecklat en teknologi som gör att de kan utveckla diagnostiktester för olika cancer med mycket hög känslighet, kommenterar Scietys vd Andreas Lindblom.

Bolaget har redan internationell försäljning av sin första produkt och utvecklar även en världsunik produkt för individanpassad monitorering.

– På den snabbt växande marknaden för teknologier för flytande biopsi med många nya tester utmärker sig SAGA Diagnostics genom att erbjuda tester med exceptionell känslighet. Vi är stolta över att få samarbeta med SAGA och ser fram emot att hjälpa teamet att utveckla sina produkter vidare, säger Roger Gunnarsson, Managing Partner på Segulah Medical Acceleration.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Lindblom, vd Sciety: andreas.lindblom@sciety.se, tel. 070-375 73 73.

Lao Saal, vd SAGA Diagnostics: media@sagadiagnostics.com, tfn. 073-301 72 42.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN