SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Statisk elektricitet är ett problem i många branscher

I många produktionsmiljöer och industrier är det viktigt att säkerställa korrekt fuktighet så att ingen statisk elektricitet genereras.
Detta gäller bland annat elektronik- och plastproduktioner, på sjukhus och produktioner som har att göra med dynamit. Även på kontor kan statisk elektricitet uppstå och ge anställda obehagliga stötar. Det är därför viktigt att hålla koll på fuktigheten.

Statisk elektricitet kan minska produktiviteten, sänka produktkvaliteten och skapa allvarliga säkerhetsproblem för anställda på grund av gnistor. Statisk elektricitet kan också orsaka skador på utrustning och maskiner som kan leda till stillestånd i produktionen. Det är därför viktigt för både anställda och produktionen att säkerställa en korrekt luftfuktighet.

Undvik statisk elektricitet med rätt fuktighet
Befuktning är en utbredd och lämplig metod för att undvika uppbyggnad av statisk elektricitet. När luftfuktigheten kontrolleras och hålls på en optimal nivå fungerar vatteninnehållet i luften som en naturlig elektrisk ledare som kommer att leda bort eventuell statisk elektricitet.

Det skiljer sig från bransch till bransch vilken luftfuktighet man ska bibehålla. Till exempel i elektronikproduktioner rekommenderas att luftfuktigheten hålls på 35-45% och att luftfuktigheten hålls mellan 40-50% I MR-kameror på sjukhus.

www.condair.se
Kontaktinformation
Postadress
Söderbymalms­vägen 6b
13644 Handen
Region
Haninge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
5591655567
Grundat: 1948
Anställda: 7
Välkommen till Condair AB

Om Condair Group
Condair är världens ledande producent av energivänliga anläggningar och system inom evaporativ kylning, avfuktning och luftbefuktning. Vi exporterar till mer än 50 olika länder runt om i världen. Ett stort antal välkända företag har valt våra system, bland annat Danfoss, Novo Nordisk, Siemens, Ericsson, IKEA, ARoS, Vestas, Arla, Volvo m. fl.

Energivänliga lösningar inom evaporativ kylning, befuktning och avfuktning
Condair levererar befuktning, avfuktning och kylning till små, medelstora och stora verksamheter runt om i världen. Våra lösningar styr luftfuktigheten med stor precision och är extremt energi- och miljövänliga, både vad gäller ström- och vattenförbrukning. Condair-gruppen har en bred uppsättning av tekniska lösningar och exporterar våra ledande varumärken ML System, Defensor, Condair, Draabe samt JS Humidifiers till över 70 länder. Condairs produktionsanläggning i Danmark har ett hygien- och ISO-certifierat luftbefuktningssystem (ML System) som täcker hela kedjan – försäljning, produktion, installation och service. Varumärkena Draabe och Condair är godkända för befuktning i hälsomiljö.

Condair har stor erfarenhet av fuktregleringslösningar
Vi har levererat kylning och luftbefuktning till bl.a. Facebooks datacenter i Luleå och vi sänker temperaturen med 10 grader vid vallfärdsorten Medina i Saudi-Arabien med hjälp av världens största kylanläggning utomhus.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 2200 – ISO 9001:2015

Kontakter

Condair Marketing
08-38 83 00
Mette Juul
+45 29 40 47 28

Filmer

Befuktning inom trä produktion

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-10
Firar 10 år med QlikProton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsa
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo