SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stiga tar grönytan in på Entreprenad Live

Stiga är ett välkänt svenskt varumärke som när företaget köptes upp av italienska GGP-Group var på vippen att försvinna.
Men i stället valde hela den internationella koncernen med tusentals anställda att byta namn.
– Hela företaget har döpt om sig till Stiga Group och det tycker vi är roligt, inte minst eftersom vi kan behålla vårt varumärke, säger Fredrik Arnesson, säljare med inriktning på Commercial.

Fredrik Arnesson
Stiga startades i Tranås för ett 80-tal år sedan och det är få svenskar som inte någon gång hållit i en Stiga-produkt, antingen det nu är bordtennisracket, ett ishockeyspel eller gräsklippare. Den svenska delen av företaget har fortfarande huvudkontor i Tranås.
– På gräsklipparsidan har vi de senaste åren främst varit inriktade på konsumentmaskiner. Men för ett år sedan beslöt vi att satsa på Commercial-sidan, berättar, Fredrik Arnesson.

Stiga valde noggrant ut ett antal mässor och andra sammanhang där de ville synas och det är i det sammanhanget företaget beslöt satsa på Entreprenad Live i höst.
– Vi tycker vi har väldig bra produkter och vi är övertygade om att vi ska kunna ta lite marknadsandelar om vi bara satsar förnuftigt.

Stigas storsäljare och volymprodukt är Stiga Park Pro. Det är en redskapsbärare som kan fungera både på vintern och på sommaren.
– Man kan använda den som gräsklippare på sommaren, snöplog eller snöslunga på vintern och sopa sand på vårkanten, säger Fredrik Arnesson.

Stiga Park Pro väger bara 350 kilo, den är en meter bred och två meter lång och kan lätt köras ombord på en trailer eller i en skåpbil. Den är midjestyrd med väl utvecklad hydraulik.
– Det säljer bra och är en väldigt omtyckt maskin, säger Fredrik Arnesson.

Men Stiga kommer också att ställa ut andra produkter, bland annat sina batteridrivna gräsklippare.
– Bland annat kommer vi att visa upp vår nya batteridrivna e-Park , säger Fredrik Arnesson.

Grönytemaskiner har hittills varit ett ovanligt inslag på Entreprenad Live-mässorna. Förvånande nog eftersom kunderna som bostadsbolag, kyrkogårdsförvaltningar och mindre entreprenörer brukar besöka mässan.
– Vi vet om att vi kommer att vara ganska ensamma och det tycker vi är bra. Sen får vi se hur det går, säger Fredrik Arnesson.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884