SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

STIHL inför hemleverans av motorsågar

Från och med april erbjuder STIHL möjlighet till hemleverans även av motorsågar vid köp online hos certifierade återförsäljare.
Tidigare har kunder endast haft möjlighet till upphämtning hos återförsäljarna. I och med beslutet finns samtliga produktkategorier från STIHL tillgängliga för hemleverans via återförsäljare med e-handel.

2014 började STIHL erbjuda onlineförsäljning och hemleverans via certifierande återförsäljare, för alla produktkategorier utom skärande verktyg. Därefter tillkom resterande kategorier, dock inte motorsågar. När det 1 april i år blir möjligt att även få motorsågar hemlevererade från återförsäljare med e-handel finns STIHL samtliga produktkategorier tillgängliga på detta sätt.

– Nu får kunderna möjlighet till smidig hemleverans av samtliga produktkategorier från STIHL. Vi är säkra på att vi kan nå nya marknader och uppnå kundkraven samtidigt som vi kan behålla vår varumärkesfilosofi, säger Hans Gustavsson, försäljningschef STIHL Sverige.

Beslutet att erbjuda hemleverans av motorsågar i bland annat Sverige togs i början av 2020. För STIHL är säkerhet ett av ledorden och anledningen till att leveransalternativet har dröjt. Tidigare har kunder som beställt motorsågar online hänvisats till en certifierad återförsäljare för att hämta upp produkten.

Där har återförsäljaren lämnat över den färdigmonterad och provkörd, för att kunna erbjuda råd och instruktioner för säker användning.

– Vi har tittat efter en lösning som gör det enklare för kunden att handla våra produkter samtidigt som vi inte tappar expertisen och rådgivningen av våra återförsäljare. Nu finns fler sätt att för kunderna att ta till sig detta, säger Hans Gustavsson.

Vid hemleverans av motorsågar gäller följande:

• Motorkropp, svärd och kedja levereras i ett paket.
• STIHL återförsäljare erbjuder kundsupport via telefon och instruktioner under ordinarie öppettider.
• E-handelsplattformen hos servande fackhandel erbjuder säkerhetsinstruktioner för motorsåg och en tydlig länk till respektive modells aktuella instruktionsalternativ, exempelvis monteringsvideo.

För mer information, vänligen kontakta:
Gunilla Eriksson, presskontakt STIHL Sverige, 0302-248 08, gunilla.eriksson@stihl.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN