SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sträckfilmsmaskinen bakom KLT Kjellssons lyft

KLT Kjellssons lager växte och en flaskhals uppstod när sträckfilmsmaskinen inte hann med. Lösningen blev helautomatiska PallPack 8000 med transportbanor.
KLT Kjellssons i Kristianstad är ett familjeföretag med 16 heltidsanställda plus inhyrd personal och arbetar med tredjepartslogistik. Företaget har lagerytor på 35 000 kvadratmeter och lagrar livsmedel – både kylt, fryst och torrt. För två år sedan byggde företaget ut lagret med vad som då klassades som norra Europas modernaste infrysningstunnlar.

– Det kommer färskt kött som vi fryser in, lagerhåller och skickar sedan ut både till Sverige och utomlands. I och med utbyggnaden fick vi in större kvantiteter och vi hade en liten halvautomatisk sträckfilmsmaskin och det uppstod en flaskhals vid plastningen, säger Jim Nilsson, affärsutvecklingschef på KLT Kjellssons.

Företaget valde då att köpa in den helautomatiska sträckfilmsmaskinen PallPack 8000 samt transportbanor.

– Ringkonstruktionen som PallPack 8000 har lockade mig mycket för den är ju väldigt effektiv. Vi kan sträckfilma 70 pallar i timmen med den och även om vi inte har så stort behov just nu vet man aldrig i framtiden, säger Jim Nilsson.

Livsmedel kan komma färdigfryst i containrar till KLT Kjellssons. Då lossas containrarna, godset palläggs, plastas och truckförarna kör in det i lagret. Om det kommer färska produkter fryser KLT Kjellssons själva in dem, men först plockas de om, eventuella mellanlägg tas bort och godset sträckfilmas. Sammanlagt handlar det om ett par hundra pallar som sträckfilmas varje dag.

Tidigare hade KLT Kjellssons inga transportbanor utan de anställda fick köra fram med trucken och vänta. Dessutom fick en person sträckfilma för hand när den gamla sträckfilmsmaskinen inte hann med.

– Vi insåg att vi var tvungna att göra något åt det. Nu kan truckföraren köra direkt från infrysningstunneln, sätta pallen på sträckfilmsmaskinens transportbanor och sedan tömmer en annan truckförare transportbandet när pallen har plastats. Det effektiviserar oerhört och vi sparar mycket tid på det, säger Jim Nilsson.

Han menar att effektiviseringen, tidsbesparingen och kvaliteten är tre av de största vinsterna med PallPack 8000. Men han lyfter även säkerhetsaspekten.

– Den ger en säkerhet också. Vi har väldigt högt, sex meter i tak. En pall som inte är säkrad bra med film är en potentiell jätterisk.

Ytterligare en fördel är att PallPack levererar allt: maskinen, sträckfilmen, transportbanorna och service – ITO PallPacks tekniker kan koppla upp sig direkt mot maskinen om något händer.

– Sedan är det så att vissa pallar kräver topplast, andra inte, och nu kan vi styra det bara genom att byta program, det är väldigt smidigt. Det fick vi göra för hand innan. Nu är allt helautomatiskt och vi håller på och planerar för ytterligare utbyggnad av verksamheten, avslutar Jim Nilsson.

ITO PallPack AB
pallpack@pallpack.se
www.pallpack.se
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Läs mer här om:
Sträckfilmsmaskinen: https://pallpack.se/produkt-kategori/strackfilmsmaskin
PallPack 8000: https://pallpack.se/produkter/pallpack-8000
Kontaktinformation
Postadress
Ellakrogs­vägen 1
18733 Täby
Besöksadress
Ellekrogs­vägen 1
18733 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556086-7730
Grundat: 1983
Anställda: 12
Välkommen till ITO PallPack AB

ITO PallPack AB är en av Skandinaviens största leverantör av hel och halvautomatiska packanläggningar och levererar både hel- och halvautomatiska förpackningsmaskiner. ITO PallPack AB har varit en föregångare inom sträckfilmsemballering sedan 1974 och var bland annat först med en försträckningsmaskin som minskar förbrukningen av sträckfilm betydligt samtidigt som inplastningen blir stadigare. Vi leverar sträckfilmning, bandning, tejpning, band, sträckfilm och mycket mer.

Om ni köper förpackningsmaskiner från Pall-Pack garanterar vi att ni får snabb hjälp! Med vårt eget serviceteam och vår serviceavdelning har vi den kunskap som krävs för att kunna hjälpa er direkt, per telefon eller via e-post. Vi erbjuder skräddarsydda serviceavtal, en egen tekniker och service som passar era behov!

Välkomna!

Kontakter

Axel Hagen
Kontaktperson
+46 (0) 7 68 85 06 62
Tommy Johansson
08-7922780
+46768850660

Filmer

PallPack1000B sträckfilmsmaskin

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN