SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Succéår för Isuzus helt nya pickup

Isuzu har haft ett fantastiskt 2021
Inför modellåret introducerades en helt ny generation av pickupen D-Max. Med en månad kvar att räkna ihop har utmärkelser och toppbetyg regnat över Isuzus stabila arbetshäst. Så även i Sverige där nyregistreringen mer än fördubblats och återförsäljarnätet har stärkts till att bli mer heltäckande än någonsin.

Genom hela 2021 har toppbetygen haglat över Isuzus helt nya generation av pickupen D-Max. På marknader där pickuper har en särskilt stark ställning utropades D-Max snabbt till favorit med en rad prestigefulla utmärkelser.

I Storbritannien utropades till Bästa Pickup i brittiska Business Van Awards samt av Trade Van Driver, What Van? och 4x4 Magazine. Nya Zeeländska NZ4WD Magazine utsåg D-Max till Ute of The Year och i Australien utsågs Double Cab-utförandet utsedd till Best Dual Cab Ute av Drive. I australiska Roy Morgan Customer Satisfaction Award vann samma komfortabla utförande av Isuzus härdiga pickup inte bara sin klass. Den utsågs även till bästa fordon av vinnarna i alla kategorier och Isuzu till årets biltillverkare!

Gemensamt för samtliga är att juryn på de olika tidskrifterna och branschorganisationerna motiverade sina val på mycket liknande sätt. Alla belyste hur Isuzu hade lyckats utveckla sin pickup med en personbilslik nivå på utrustning, komfort och – inte minst – hög trafiksäkerhet. Allt det samtidigt som ytterligare framsteg hade gjorts inom det som varit Isuzus traditionella paradgrenar: slitstyrka, praktisk funktion samt pålitlighet i alla väder och miljöer.

Med en traditionell, men från grunden nykonstruerad ram bygger senaste generationen D-Max vidare på Isuzus lastbils-DNA. Ramen utgör en ryggrad som är den kraftigaste på marknaden, konstruerad för att D-Max säkert ska ta sig fram i de tuffaste av miljöer, med över ett ton last flaket och en maximal dragvikt om 3,5 gånger så mycket.

En diffspärr och fyrhjulsdrift som med lätthet aktiveras inifrån den ombonade hytten, i kombination med elektroniska förarhjälpmedel som automatiskt anpassar drivgreppet, har nya D-Max egenskaper som terränggående arbetshäst förädlats och förbättrats ytterligare.

Det som utmärkt nya D-Max mest är dock dess höga säkerhetsnivå, med ett standardmonterat säkerhetspaket som – bland mycket annat – omfattar kollisionsvarnare och autobroms, adaptiv farthållare, filhållningsassistent, trafikskyltavläsning, trötthetsvarnare samt i hyttutföranden med baksäte till och med ISO-Fix-fästen för barnstol.

Det bidrog till att nya D-Max, som första pickup på marknaden har tilldelats det maximala säkerhetsbetyget fem stjärnor i de nya, stränga säkerhetstesterna i Euro NCAP och deras motsvarigheter i Australien och Asien.

Även i Sverige har framgångarna för nya D-Max under 2021 varit anmärkningsvärt goda. I tester har nya D-Max förbättrade egenskaper som pålitligt arbetsredskap uppskattats av svensk fackpress och ännu tydligare av alla köpare. Under 2021 ökade nyregistreringarna av D-Max med 115 procent. Redan innan årsskiftet ligger ytterligare ordrar om nära 1.000 pickuper!

Samtidigt har återförsäljarnätet stärkts med 25 nya företagare som säljer Isuzu i Sverige. De blev medlemmar i en hårt arbetande gemenskap av handlare som är så nöjda i kontakten med sin generalagent att Isuzu Sverige tog första plats i MRF:s årliga GA-enkät.

Tillsammans innebär det att Isuzu, under 2021 har en större och starkare närvaro i Sverige än någonsin förr.

Ett år av framgång och nyheter som nu är på väg in i ett nytt. Ett år som även det kommer att bjuda på flera nyheter från Isuzu. Alla förberedda och redo för fortsatt hårt arbete 2022.

Isuzu Sverige tackar er alla för ett fantastiskt 2021 och önskar

God Jul och Gott nytt år!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884