SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.

Nya Mercedes-Benz GLA - Priserna börjar på 329.900 kronor.
Nu är det säljstart för den helt nya versionen av Mercedes-Benz kompakta suv GLA.

Nya versionen av GLA har genomgått en total omdaning och har faktiskt fått ännu mer suv-karaktär än sin föregångare.

Detta är en bil som lockar till körning där lera, jord, vatten och snö är en del av vardagstrafiken. Bilen är hela 10 cm högre och 3 cm bredare än förra versionen, något som lär uppskattas av den som gärna ger sig ut på utflykter med kläder för dåligt väder.

Nya GLA har fått samma intelligenta funktioner som de andra nya versionerna av märkets kompakta modeller: A-Klass. B-Klass och CLA. Bland annat wide-screen instrumentering och det röststyrda infotainmentsystemet MBUX som låter föraren styra många av bilens funktioner med intuitiva röstkommandon.

Bilen kan också fås med uppdaterade assistent- och säkerhetssystem med flera självkörande funktioner. Ett exempel är en version av den avståndsavkännande farthållaren DISTRONIC, som även anpassar farten i bland annat kurvor, rondeller och motorvägsavfarter och som numera bromsar även för stillastående fordon.

Här finns också ”Emergency lane function” som gör att om bilen känner av köbildning på motorväg (under 60 km /tim) så styr den åt sidan så att det görs plats för utryckningsfordon.

Dödvinkelassistenten (Blind Spot Assist) har uppdaterats så att den numera inte bara känner av om det finns en bil i döda vinkeln under körning, utan även om till exempel en cyklist närmar sig när bilen står stilla och föraren är på väg att öppna dörren.

På listan med tillval finns också ENERGIZING funktioner. Dessa kan ställa in musikval, interiörbelysning, lägen och typ av massage i sätena beroende på hur föraren känner sig- Om det är dags att piggas upp, varva ner eller ska du till och med sova en stund? Har du Mercedes-Benz egen smartwatch eller en kompatibel produkt från Garmin® så får bilen automatiskt besked om hur du mår och kan själv ge förslag.

En annan unik feature är Biltvättsfunktionen. Med ett enda kommando fälls backspeglarna in, alla rutor stängs, vindrutetorkarnas regnsensor stängs av och klimatanläggningen sätts på recirkulation. Efter tvätten återgår allt till normalläge när bilen kommer upp i 20 km/tim.

Nya GLA kommer från början med två olika dieselmotorer och tre bensinmotorer. En laddhybridversion kommer senare under året.

Basmodellen är GLA 200 på 163 hästkrafter som stänger av cylindrar när de inte behövs och som har en förbrukning vid blandad körning (WLTP) på 5,7-6,0 l/100 km (130-137 g/km CO2) med ett pris som börjar på 329.000 i välutrustat SE Edition-utförande.

Instegsmodellen med dieselmotor är GLA 200 d på 150 hästkrafter som finns både med framhjulsdrift och 4MATIC fyrhjulsdrift. Förbrukningen vid blandad körning (WLTP) är från 4,6/4,9 l/100 km (121/130 g/km CO2). Priset med SE Edition-utrustning är 339.900 kr med framhjulsdrift och 359.900 kr med 4MATIC fyrhjulsdrift.

Charlotta Bauer Letsikas
PR & Communications Manager
Sverige
charlotta.letsikas@daimler.com
+46 (0)707 549 514

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN