SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Telenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5G

Jenny Lindqvist, chef för Nord- och Centraleuropa, Ericsson, Kaaren Hilsen, VD Telenor Sverige, Åsa Tamson, Senior Vice President och chef Technologies & New Businesses, Ericsson, Andreas Kristensson, affärsutvecklingschef Telenor Sverige.
elenor Sverige har som första operatör i världen tecknat avtal om att ingå i Ericssons globala partnerprogram Industry Connect för att möjliggöra nya uppkopplade lösningar inom tillverkningsindustrin. Genom samarbetet kan Telenor Sverige erbjuda kunder den senaste trådlösa tekniken som tillvaratar möjligheterna med 5G och snabbar på utvecklingen av framtidens smarta fabriker i Sverige och världen.

- Det här är ett viktigt steg för oss i att driva utvecklingen med 5G och den uppkopplade framtid som står för dörren inom industrin. Snabb och tillförlitlig trådlös uppkoppling på fabrikerna är av avgörande betydelse i sammanhanget. Vi är stolta över att vara den första operatören som nu tillsammans med Ericsson kan hjälpa industrin att öka innovationstakten inför det teknikskifte som stundar, säger Kaaren Hilsen, VD för Telenor Sverige.

Tillverkningsindustrin är inne i en stor omvandling, där processer, produkter och tjänster blir allt mer digitala och uppkopplade. Men uppkopplingen sker ännu främst via kabel, vilket drar ner effektiviteten och flexibiliteten i verksamheten. Med Ericsson Industry Connect kan Telenor Sverige nu förse kunder med den senaste trådlösa LTE-tekniken och en förkonfigurerad lösning som kan införas snabbt i industriella miljöer för att bereda vägen för 5G och framtidens smarta fabriker.

- Vi är väldigt glada över att kunna inleda det här samarbetet med Telenor Sverige som är först ut med Ericsson Industry Connect till marknaden. Säker, tillförlitlig och trådlös uppkoppling med låg fördröjning är ett måste för att på allvar kunna ta klivet in till nästa fas av den industriella utvecklingen, Industri 4.0. Med Ericsson Industry Connect kan Telenor Sverige nu erbjuda sina kunder en unik lösning som ökar effektiviteten och produktiviteten på de smarta fabriksgolven, säger Åsa Tamsons, Senior Vice President och chef för affärsområde Technologies & New Businesses, Ericsson.

5G med sin höga kapacitet och låga fördröjning kommer att göra det möjligt för mängder av sensorer, datatunga system, robotar och självgående fordon att kopplas samman trådlöst för att göra verksamheterna mer automatiserade och effektiva. Telenor Sverige ska bygga ett rikstäckande 5G-nät som fullt utbyggt når 99,9 procent av landets befolkning.

Ambitionen är att påbörja utrullningen under 2020.

- Den fjärde industriella revolutionen är igång och tillverkningsindustrin kommer att vara bland de första att dra nytta av 5G på allvar. Därför är det viktigt att vi är ute tidigt och utforskar möjligheterna tillsammans med våra kunder och partners. Det nya samarbetet med Ericsson är strategiskt viktigt för oss, och under året kommer vi att köra igång med kundpiloter, installationer och inleda fler spännande partnerskap inom området, säger Andreas Kristensson, affärsutvecklingschef på Telenor Sverige.

Ericsson Industry Connect är en förkonfigurerad paketlösning för privata mobila nätverk, skräddarsydd för företag och smarta fabriker i tillverkningsindustrin. Avtalet ger Telenor Sverige som första operatör i världen möjligheten att erbjuda sina kunder en lösning som är enkel att både implementera och skala för att ta nästa steg i utvecklingen mot framtidens smarta fabriker, med ökad produktivitet, säkerhet och större flexibilitet i verksamheten.

Läs mer:
www.ericsson.com/en/newsroom
Industry 4.0 - https://www.ericsson.com/en/internet-of-things/industry4-0
Ericsson Industry Connect - https://www.ericsson.com/en/internet-of-things/industry4-0/solutions

Mikko Viitala
Presschef
press@telenor.se
08-410 100 40

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN