SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetare

Byggentreprenören TL Bygg väljer en annan väg än många av sina konkurrenter. Istället för att kraftigt minska ner i rekryteringen eller i antal av yrkesarbetare har företaget under de senaste 12 månaderna ökat antalet yrkesarbetare med 20 %.
TL Bygg är nämligen övertygade om att egna yrkesarbetare är både en konkurrensfördel och en väg till framgång. Att egna yrkesarbetare ger affärsnytta ger vd Johan Edlund flera exempel på.

- Vi ser massa fördelar med att ha en stor del egna yrkesarbetare jämfört med att hyra in personal för projekten. Förutom att vi ser att egen personal ger en större stolthet för de enskilda projekten så känner de också ett eget ansvar för slutprodukten, berättar Johan. Våra väldigt kompetenta yrkesarbetare är bra på att se helheten och tar ansvar för olika delar av bygget och på så vis kan vi effektivt säkra kvaliteten i våra projekt. Genom att de är kvar i företaget behåller vi dessutom massa kompetens inom våra väggar vilket är ovärderligt i erfarenhetsåterföringen, där vi alla kan lära mycket av varandra, fortsätter Johan.

TL Bygg har på senare tid upplevt både att många yrkesarbetare från större byggföretag söker sig till dem för trygghetens men också att många som tidigare sökt utmaningar på annat håll vill komma tillbaka. Bolaget tror att en stor del av anledningen till det är en kombination av deras familjära stämning och en ekonomisk stabilitet, t.ex. har bolaget aldrig sagt upp någon på grund av arbetsbrist.

Förutom den trygghet det ger både för beställaren och bolaget själv att ha en stor del yrkesarbetare så är det även ett sätt att stärka arbetsstyrkan även på tjänstemannasidan.

- Utöver den kvalitetssäkring vi ser med egna yrkesarbetare har vi även framgångsrikt lyft många av dem till att bli arbetsledare, och i en hel del fall senare även platschefer. Det är alltså även ett bra sätt att komplettera rekryteringen av tjänstemän i bolaget. Tjänstemännen i sin tur utvecklas även som ledare då de får ett personalansvar, tar ett än större ansvar för arbetsmiljön samt får en bättre blick för helheten i företaget, berättar Johan Edlund.

TL Bygg har idag fördelning på cirka 40 - 50 % yrkesarbetare i företaget där resterande är tjänstemän i produktion och stödenheter. Just idag har de inget ytterligare anställningsbehov men om omsättningen ökar enligt beräkningar kommer de anställa fler, företaget nämligen har inga tankar på att lämna sin framgångsrika strategi.

- Genom våra egna yrkesarbetare kan våra beställare känna sig trygga med att vi lämnar över en kvalitetsprodukt där vi inte tummat på vare sig våra egna eller beställarens krav på produktion och värderingar. Vi ser det som en ovärderlig strategi, avslutar Johan.

Johan Edlund
VD
johan.edlund@tlbygg.se
073-026 19 87

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka