SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Top Packaging Summit by Packbridge

Fullspäckad konferens med djärva innovationer, nya utmaningar och aha-upplevelser


Det internationella förpackningsklustret Packbridge, som är en del av innovationssystemet i Sverige och som med sitt ideella nätverk förenar olika representanter inom förpackningsbranschen, bjuder in till Top Packaging Summit 2019. Den 19 september kommer representanter från hela värdekedjan att besöka konferensen på Best Western Malmö Arena Hotel, för att låta sig inspireras och utvecklas tillsammans. Förra året lanserades ett nytt koncept, med interaktiva workshops, som visade sig vara väldigt uppskattade bland besökarna.

– Interaktiva möten och nätverkande är vägen till nya idéer och lösningar. Vi märkte att det gav ett stort mervärde. Det stannade inte bara vid diskussioner utan utvecklades till banbrytande idéer och nya innovationer, säger Svetlana Eskebaek, Business Development Packbridge.

Fem viktiga områden

Top Packaging Summit kommer i år att beröra fem områden, som alla börjar på C på engelska – circular economy, collaboration, commitment, communication och challenge. Huvudfokus för årets konferens är värdekedjans perspektiv på cirkulär ekonomi. Enligt Svetlana Eskebæk är det en mycket viktigt aspekt, oavsett vilken roll just din verksamhet har. Ett nytt koncept för i år är att alla fyra förpackningsmaterial kommer att beröras i diskussionerna där Ardagh Group (glas) Kotkamills (kartong), Ball Beverage Packging Europe (metall) och Sealed Air (plast) representeras. Målet är att täcka ett brett perspektiv och visa hur alla material används i värdekedjan. Packbridge är en neutral medlemsorganisation, som inte lägger värdering i materialval utan arbetar efter filosofin ”rätt material för rätt ändamål”.

– Syftet med konferensen är att besökarna ska lära sig utav varandra. Vi erbjuder framåtsträvande entreprenörer en samlingsplats med inspirerande atmosfär, som ska ge dem utrymme att tänka nytt och tillsammans driva fram förändring. Utan interaktion genom hela värdekedjan, där vi inte förstår alla delar, kan vi heller inte leverera eller implementera nya lösningar. Lösningar är heller inte bara bra idéer, du måste ha partners och förtroendefulla relationer för att komma framåt, säger Svetlana Eskebæk.

Start-ups visar vägen

Under konferensen kommer även vinnaren av Packbridge Challenge att utses, en tävling som ska främja entreprenörskap och innovationer inom förpackningsbranschen. Svetlana Eskebæk menar att de ser många lovande startups, med spännande idéer inom innovativa områden som till exempel AI, blockchain, nano technology och återvinning, som på sikt kommer att kunna återsluta de gap som finns i förpackningsbranschens värdekedja.

– Trender och efterfrågan på hållbara lösningar uppmanar hela branschen till förändring. Start-ups, som är villiga att ta risker och experimentera med nya idéer, spelar en viktig roll i att leverera nya innovationer. Vi vinner mycket på att inkludera nytänkande i vårt nätverk och alla kan dra nytta av samarbeten som stimulerar innovationer. Vi vill rikta ett stort tack till vår Jury, som har stöttat och drivit detta tillsammans med oss och vi tackar Empack som står bakom ’Best Pitch Award’, säger Svetlana Eskebæk.

Moderatorn för dagen är den välkända och uppskattade Trine Grönlund, och under middagen kommer bland annat prisutdelningen för tävlingen Packbridge Challenge att ske.

– Top Packaging Summit erbjuder något för alla som är intresserade av och verkar inom förpackningsbranschen. Målet är att alla ska få en rolig, innehållsrik och spännande dag – olik alla andra konferenser du tidigare varit på. Det kommer bli ett fantastiskt event, minst lika bra som förra året – om inte bättre, avslutar Marie Malmberg Lavsen.

Läs mer om eventet här:

http://toppackagingsummit.com/#theagenda

Anmäl dig till eventet här:

https://tps2019.confetti.events/signup

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN