SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Under 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.

– Ständig produktutveckling är ett signum för RF, säger VD Hans Valdemarsson.
Det ligger i företagets DNA att ständigt utveckla nya, bättre och smartare produkter inom framför allt mark/entreprenad, järnväg och kabel/linje.

Många innovationer växer fram utifrån diskussioner med våra kunder och användare. Erfarna maskinister som vet hur det fungerar i verkligheten. Andra kommer från våra egna konstruktörer och säljare som ser möjligheter och behov på marknaden. Då vi ingår i en företagsgrupp som är störst i världen inom utrustning för entreprenadmaskiner har vi via våra systerföretag tillgång till ett enormt sortiment ur vilket vi kan plocka godbitarna. Vad sägs till exempel om en 15 tons hydraulhammare. Det kanske inte är så många som behöver en sådan - men vi kan erbjuda den och det är vi stolta över.

Fem nyheter från RF

Frontmatad kabelplog
En produkt som vi visade på EBR-mässan i Falun 2018 och som redan då väckte mycket stor uppmärksamhet. Nu har den testats skarpt i ett år och fått sitt slutliga godkännande.

En av fördelarna är att den är mycket skonsam för kabeln som böjs minimalt och det finns inga skarpa kanter som kan skada kabeln. Den har löstagbara skenor för två kabelkanaler och kanal för märkband samt jordlina.

http://online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p88

Asfaltskopa för grovjustering
En riktigt smart skopa som redan har blivit en favorit bland våra testpiloter. Du sparar tid och pengar genom att sortera material direkt vid uppbrytning av asfalt. Grusen som sorteras genom gallret blir kvar på arbetsplatsen och kan direkt användas i det fortsatta arbetet. Dessutom med små praktiska finesser som skopskär när du behöver ta större sjok och justerbar stödklack för att lätt hålla rätt nivå.

http://online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=59

Rälslyftdon
Denna produkt är ett resultat av ett utvecklingsarbete som pågått i cirka två år. Tillsammans med en ledande entreprenör har vi testat och förbättrat allt tills både vi och vår testpilot blivit nöjda. Nu finns den i vårt sortiment och vi kommer att visa den på mässor i sommar och i höst.
Den lyfter två stycken räler på upp till 20 meter och med en sammanlagd vikt på 2,5 ton.

Urtag för att stapla rälerna kloss samt fri undersida är ett par av finesserna som underlättar arbetet.

http://online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=17

Hydrauliskt gaffelställ
RFs nya hydrauliska gaffelställ har flera unika detaljer för att förbättra säkerheten och minska risken för skador på gaffelstället. Många hydrauliska gaffelställ har en känslig punkt, kolvstången. RFs nya hydrauliska gaffelställ har ett unikt skydd i stål för att skydda kolvstängerna.
Jan Forsén, RFs konstruktör, säger: Vårt skydd av kolvstången skyddar mot åverkan från last som stöter emot eller tappas.

Samtidigt har vi tillsammans med våra användare hittat en smart lösning som gör att hydraulcylindern är lätt tillgänglig och enkel att rengöra vid behov.
Vi har även tagit fram en lösning där man kan flytta gafflarna så en pall kan lastas från dess kortsida intill en vägg.

Detta sparar både redskapet och ökar säkerheten eftersom man nu inte längre behöver lyfta och dra pallen i sida för att komma åt att sticka in gafflarna från kortsidan. Lastögla och automatisk hydraulkoppling är exempel på andra finesser som du kommer att uppskatta.

http://online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=100

Ladda ner vår nya katalog och prislista
Alla våra standardprodukter visas i vår katalog med hundratals produkter.

http://online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/

RF SYSTEM AB | Vinslöv
info@rf-system.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa