SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon Business signerar sitt första privata 5G-kontrakt i Europa med Associated British Ports

Hamnoperatören Associated British Ports ska effektivisera verksamheten genom att införa privat 5G-teknologi som grund för framtida IoT- och maskininlärningsapplikationer
Verizon Business och den brittiska hamnoperatören Associated British Ports (ABP) ska införa en privat 5G-plattform vid Southamptons hamn. 5G-Plattformen, som levereras i samarbete med Nokia ska förse en av Storbritanniens mest trafikerade hamnar med en mycket snabb och säker privat nätverkslösning.

ABP hanterar 21 hamnar, inklusive Southamptons hamn som är Storbritanniens främsta exporthamn. Exportvaror till ett värde av 40 miljarder brittiska pund per år hanteras via hamnen som är en viktig knytpunkt för försörjningskedjor för landets tillverkande industri. Det är även den största hamnen för bilbranschen och för kryssningar där 900 000 bilar och miljontals passagerare passerar varje år. Det nya kontraktet innebär att Southamptons hamn blir den första hamnen på fastlandet i Storbritannien med ett privat 5G-nätverk.

"Verizons privata 5G-nätverk är grunden för en infrastruktur som är helt inriktad på edge computing och som möjliggör extremt låg latens, bättre säkerhet och mer bättre anpassningsmöjligheter för partners," säger Tami Erwin, CEO, Verizon Business. "Företag som ABP behöver utveckla sina tjänster snabbt för att kunna ta tillvara på nya affärsmöjligheter. Tillsammans med Nokia ger vi ABP möjlighet att dra nytta av de omedelbara fördelarna som 5G medför, och vi banar väg för Southamptons hamn att dra fördel av de nya applikationer och real-time analytics-funktioner som kommer att ligga till grund för digitalisering av dess framtida tjänster."

Verizons privata 5G-plattform ger ABP ett pålitligt och säkert trådlöst nätverk för hamnens östra och västra områden. Därigenom kan all datakommunikation samordnas i ett enda nätverk och därmed minska komplexiteten att öka såväl stabiliteten som säkerheten.

Nätverket kommer inte bara att förbättra wifi-prestandan, utan också möjliggöra införandet av nya teknologier som real-time analytics, Internet of Things (IoT) och maskininlärning. Det öppnar upp för nya tjänster i en nära framtid, såsom spårning av gods, hantering av självstyrande fordon, hantering av arbetsflöden, prediktivt underhåll av maskiner och säkerhetsarbete.

"Att bygga en flexibel och pålitlig teknologiplattform för att möta kundernas efterfrågan är en grundsten i vår strategi, och att vara den första hamnoperatören på fastlandet i Storbritannien att erbjuda kunderna ett privat 5G-nätverk är en fantastisk milstolpe för ABP," säger Henrik L. Pedersen, CEO på ABP. "Vi vill tacka våra partners för att de möjliggjort det här projektet som ger Southamptons hamn den infrastruktur som gör det möjligt att ligga steget före konkurrenterna i digitaliseringen av branschen."

Verizon Business lanserade sin internationella privata 5G-plattform för globala företag baserade i Europa och Asien i oktober 2020. Lösningen levereras inledningsvis tillsammans med Nokia, och gör det möjligt för företag att införa avancerade 5G-nätverk. Nätverket baseras på Nokia Digital Automation Cloud, vilket är en applikation med stor bandbredd, låg latens och supersnabb trådlös uppkoppling och lokal edge computing.

"Möjligheterna med 5G kan tas tillvara i samband med att industriföretag moderniserar sina verksamheter i linje med Industri 4.0 och privata 5G-nätverk införs på industrier runt om i världen," säger Brian Fitzgerald, SVP Verizon Business Group, Nokia. "Vi kommer att jobba fokuserat ihop med vår partner Verizon Business i deras globala 5G-expansion med kunder som ABP. Det gör vi genom att erbjuda högsta nivå på prestanda, stabilitet och säkerhet, vilket kunderna behöver."

Mer information om Verizons 5G-arbete finns här.

För mer information:
Björn Dahlgren, PR för Verizon Business i Sverige via Northern Link PR
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN