SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi kvinnor behövs i techbranschen!

Techbranschen är en av de snabbast växande branscherna i Sverige.
Trots att behovet och efterfrågan på personer med kompetens inom tech är högt så halkar både jämställdheten och mångfalden efter. Stora delar av techvärlden är idag mansdominerad även om vi ser en förbättring.

Bencha, som är ett av få kvinnligt grundade techbolag, vill främja att kvinnor ska våga ta mer plats i den idag ganska mansdominerade techbranschen. Idag består Benchas techteam av 50 procent kvinnor och 50 procent män och fortsätter trycka på att det är viktigt att fler jobbar på jämställdhet och mångfald i teamen.

- Jag tycker att det är viktigt att det kommer in fler kvinnor i techbranschen för att det ska kunna levereras produkter som är anpassade till alla i vårt samhälle. Om en produkt skapas av en grupp med bara män finns det risk att den också bara blir anpassad till just män - ett exempel är ansiktsigenkänning - som visade sig fungera mycket bättre på män än på kvinnor. Vi kvinnor behövs i techbranschen, säger Therese Jonsson, Growth engineer på Bencha.

Therese fortsätter att tillägga att framtiden ser ljus ut för kvinnor som vill söka sig till techbranschen och att många har fått fel bild av vad för arbetsuppgifter som erbjuds.

- Jag tror att framtiden ser ljus ut för kvinnor som vill till tech. Idag finns betydligt fler kvinnliga förebilder i branschen som inspirerar och öppnar upp ögonen för arbetet. Många tror att utveckling bara består av systematiska arbetsuppgifter men för mig är det ett väldigt kreativt jobb. Jag får vara med på hela produktutveckling resan - allt från ide, till att börja koda och slutligen att se min produkt i produktion, säger Therese.

Avslutningsvis vill Therese skicka med några sista ord för de kvinnor som går i tankarna om att fördjupa sig i techbranschen. “Så om du är kvinna och funderar på techbranschen så säger jag VÅGA, det är riktigt kul!”

Om Bencha:

Grundades: September 2020 av Amanda Thorén
Anställda: 8 st
Lanserades: Maj 2021
Ladda ner Bencha på: Appstore och Google Play
Läs mer på: https://bencha.se/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN