SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad bygger ut – nytt fabrikscenter ska stå klart 2022

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, har vuxit kraftigt de senaste åren.
För att säkra upp inför framtiden byggs nu ett helt nytt fabrikscenter, en investering på 125 miljoner kronor, som ska stå klart 2022.

De senaste åren har Väderstad slagit nytt rekord år efter år. Mellan 2017 och 2020 har omsättningen ökat med hela 43 procent, och antal anställda har också ökat kraftigt – både i Väderstad men också globalt.

Allt detta är väldigt glädjande siffror, inte bara för Väderstad som företag utan för hela regionen eftersom Väderstad fortsätter att växa även som arbetsgivare. Men det ställer samtidigt nya krav, en större produktion, större satsningar och allt fler medarbetare innebär att även våra lokaler måste växa.

– Vi har sett en otroligt stark efterfrågan på våra produkter de senaste åren, produkter som ger lantbrukare över hela världen unika möjligheter till en enastående uppkomst. Vi tror och hoppas på att det kommer fortsätta, så för att kunna fortsätta växa och ytterligare stärka kvalitén i allt vi gör har vi beslutat att bygga ett helt nytt fabrikscenter i Väderstad, säger Mats Båverud, vd på Väderstad.

Med ett helt nytt fabrikscenter har Väderstad en stark position för att hantera de möjligheter och utmaningar som väntar framöver, och fortsätta att ge lantbrukare världen över det stöd och den support som de förtjänar.

– Sedan starten 1962 har vi byggt för världens bönder och drivit utvecklingen för nya innovationer och metoder inom lantbruk. Med vårt nya fabrikscenter säkerställer vi att vi kan fortsätta att satsa och investera för att vara det företag som driver utvecklingen även för morgondagens lantbruk, säger Mats Båverud.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Susanne Dalskog, VP Communication
Väderstad Group
Mobil: 0727-180014
susanne.dalskog@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa