SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad expanderar i Belgien tillsammans med Homburg Machinehandel

Den svenska jordbruksmaskintillverkaren Väderstad, som är ett av världens ledande inom jordbearbetning och sådd, stärker sin närvaro i Belgien tillsammans med Homburg Machinehandel.
Homburg, som sedan länge är Väderstads partner i Nederländerna och flamländska delar av Belgien, är sedan den 1 oktober i år exklusiv distributör av Väderstads maskiner i hela Belgien.

Marjin van der Akker är ansvarig för den belgiska marknaden hos Homburg och håller just nu på att bygga upp det nystartade försäljningsföretaget Homburg Belgium.

– Vi har ett mycket framgångsrikt samarbete med Homburg på den nederländska marknaden och ser nu fram emot att tillsammans stärka våra relationer till de belgiska jordbrukarna, säger Mattias Hovnert, försäljnings- och marknadschef på Väderstad.

Homburg Machinehandel har funnits på den nederländska marknaden i över 60 år och är en framgångsrik aktör inom precisionsodling. Utöver försäljning av Väderstad-maskiner tillverkar företaget dräneringsanläggningar och är även distributörer av Hardis växtskyddssprutor, Garfords radhackningsteknik och AG Leaders precisionsteknologi.

Vi är mycket glada över det utökade förtroende vi har fått från Väderstad. Deras maskiner och metoder har varit banbrytande för lantbrukare i generationer. Genom vårt utökade samarbete kan vi förbättra för ännu fler lantbrukare i Belgien, säger Jack Thibaudier, verkställande direktör, Homburg

Service- och garantifrågor kommer också att hanteras av Homburg och dess återförsäljare i Belgien, även på befintliga Väderstad-maskiner.

– En hög service- och supportnivå är viktig för våra kunder, därför ser vi alltid till att det finns på plats innan vi satsar på en marknad, säger Mattias Hovnert.

Väderstads maskiner och metoder har varit banbrytande genom åren vilket är ett resultat av företagets staka innovationskraft. En av de senaste innovationerna ”Tempo WideLining” prisades nyligen av Agritechnica Innovation Award.

Vår drivkraft är att hela tiden förbättra för världens lantbrukare och möjliggöra en ökad livsmedelsproduktion. Silvermedaljen på världens största lantbruksmässa är ännu ett bevis för att vi lyckas omsätta idéer till effektiva lösningar, säger Mattias Hovnert.

Systemet premiärvisas på lantbruksmässan Agritechnica 2019 i Hannover i november och kommer att finnas tillgänglig på marknaden under hösten 2020.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Susanne Dalskog
VP Communication
Väderstad Group
+ 46 727 18 00 14
susanne.dalskog@vaderstad.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa