SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industri

Jordbruksmaskintillverkaren Väderstad har utsetts till en av fem finalister i IVAs (Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien) företagstävling Smart industri.
Tävlingen belönar företag som tar tillvara digitaliseringsmöjligheter på ett innovativt sätt med tydliga resultat. Vinnaren utses vid ett publikt seminarium på IVA i Stockholm den 5 februari.

Familjeföretaget Väderstad är sprungna ur det östgötska lantbruket. Idag är företaget ett av världens ledande inom jordbearbetning och sådd med över 1500 medarbetare över hela världen. Företagets maskiner och metoder har varit banbrytande i generationer och det är inte första gången som Väderstad uppmärksammas för sin innovativa förmåga.

– Vi är mycket stolta och glada över nomineringen som är ett bevis för vår starka innovationskraft med förmåga att omsätta idéer till effektiva lösningar, säger Mats Båverud, koncernchef och CEO för Väderstad Group.

I slutet av 2019 mottog Väderstad det prestigefulla priset Machine of the Year för innovationen WideLining. Priset delades ut på Agritechnica, som är världens största jordbruksmässa.

Smart industri instiftades av Siemens, Teknikföretagen och IVA år 2016 i syfte att stimulera företags digitala transformation genom att lyfta fram goda exempel. Finalister och vinnare utses av en jury bestående av högt uppsatta representanter från industrin och akademin.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Susanne Dalskog, VP Communication
Väderstad Group
Mobil: 0727-180014
susanne.dalskog@vaderstad.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Så maximerar du ditt sparande Serviceföretaget PIMA lanserar utbildningNy medarbetare på Binosight
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884