SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad stöttar yrkesutbildning i Motala: ”Vi måste stötta skolorna mer”

I dag är Väderstad på plats när Carlsund utbildningscentrum i Motala delar ut stipendier till sina elever inom el- och energiprogrammet.
Tyvärr är det allt färre som söker sig till yrkesutbildningar med en stark efterfrågan inom verkstadsindustrin i Östergötland. Väderstad har stora rekryteringsbehov de kommande åren, och är precis som många andra företag i regionen beroende av att det fortsätter att utbildas kompetenta framtida medarbetare.

Väderstad fortsätter att växa som arbetsgivare år för år, men det ställer också allt större krav på att man lokalt i Östergötland fortsätter att utbilda duktigt yrkesfolk. Just inom områden som el och automation, som är en mycket viktig del i hela produktionen i Väderstad, är det i dag en brist – och signalerna som skickas ut är att det fortsatt är mycket få sökande till dessa utbildningsplatser.

– Nästan 20 procent av våra anställda i vår produktion bor i Motala. Vi har en högteknologisk fabrik som ligger i framkant inom industrin, just el och automation är något av det viktigaste för hela vår fabrik men tyvärr är det allt färre som söker de här utbildningsplatserna. Varför är det så? säger Per Nilsson, Shared Services Manager på Väderstad.

Väderstad har varit med och stöttat Carlsund, bland annat genom att skänka datorer och annan IT-utrustning till skolan. Men Per Nilsson tycker att samarbetet mellan regionens yrkesskolor och näringsliv måste bli ännu bättre.

– Vi som företag måste gå in stötta skolorna mer och förklara vad vi behöver. Där ligger man långt före oss i andra länder. Skolorna själva har ofta inte tillräckligt med medel, säger Per Nilsson.

Väderstad efterlyser en bättre dialog med både kommuner och regionen. Vi vill ta ansvar och hjälpa till, men vi behöver hjälp med hur vi på bästa sätt kan få upp intresset för bristyrken och tydligare föra fram de behov som finns. För många företag i regionen är det här en affärskritisk fråga.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Susanne Dalskog, VP Communication
Väderstad Group
Mobil: 0727-180014
susanne.dalskog@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Wästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management SystemNordkoreanskt kopplad hotaktörSolita välkomnar Anders Hedfalk
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa