SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad utökar sin labbverksamhet

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, fortsätter att investera tungt i forskning och utveckling.
I mars 2021 öppnade ett nytt laboratorium för komponentprovning inom hydraulik och andra teknikområden i Väderstad.

Kraven fortsätter att öka inför morgondagens lantbruk och Väderstad står redo att möta utmaningen. 2016 invigdes ett nytt sålabb, som sträcker sig över 280 kvadratmeter och ger möjligheter att återskapa olika miljöer och simulera olika fältförhållanden.

Nu tar Väderstad nästa steg, med ett 350 kvadratmeter stort laboratorium för komponentprovning. Det nya komponentlabbet är byggt i två våningar och innehåller ett antal flexibla testceller, ett hydrauliskt laboratorium och en verkstad. Vid skapandet har man också fokuserat på att få till en bra arbetsmiljö med konferensrum, kök, kontorsplatser och andra ytor.

– Med det här labbet sätter vi en ny standard för både kapacitet och arbetsmiljö. Systemtestgruppen har utvecklat den här layouten och vi har även tagit extern hjälp för både exteriör och interiör design för att få alla detaljer rätt, säger Mikael Albrecht, Test Center Manager på Väderstad.

Det nya komponentlabbet kommer att vara en viktig del i pusslet för att stödja resten av företaget inom utvecklingen av nya hydrauliska komponenter och system. Men labbet kommer inte bara att fokusera på hydraulik, redan i dag pågår andra tester för att stödja vårt innovationsteam och våra produktkärnor.

– Väderstad fortsätter att växa och vi tillverkar i dag maskiner som bakom ett lättanvänt användargränssnitt innehåller avancerad teknik som spänner över flera olika teknologiska områden. Vår kapacitet för att genomföra simuleringar och tester har ökat markant det senaste året och vi letar fortfarande efter fler kollegor som arbetar med bland annat FEA-analys, samt inom övrig testverksamhet och design, säger Mikael Albrecht.

Sedan starten 1962 har Väderstad alltid legat i framkant vad gäller innovation, tekniska framsteg och utveckling av nya metoder. Varje år återinvesteras en stor del omsättningen i utveckling, och med den här nya satsningen kommer Väderstad att kunna fortsätta att satsa på innovation, fortsätta att flytta fram gränserna och fortsätta att förenkla det dagliga livet för lantbrukare världen över.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Susanne Dalskog, VP Communication
Väderstad Group
Mobil: 0727-180014
susanne.dalskog@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa