SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstads rekordår ger anställda bonus

Lantbruksmaskintillverkaren Väderstad gjorde ett rekordår 2018 och spräckte 3-miljardersvallen i omsättning.
Resultatet, efter finansiella poster, uppgick till 118 miljoner kronor. Lagom till sommarsemestern delar nu företaget ut en välförtjänt bonus till sina anställda.

Omsättningen inom Väderstadkoncernen landade på 3,02 miljarder kronor, vilket är nytt rekord och en ökning med cirka 27 procent jämfört med 2017. Vinstmässigt levererade koncernen ett resultat på 118 miljoner kronor och Väderstads anställda får nu, liksom tidigare år, ta del av vinsten.

– Alla medarbetare är högst delaktiga i Väderstads framgångar och vi är glada över att återigen kunna dela ut en bonus. Vi fortsätter också att investera framåt i en effektivare produktion och fortsatt produktutveckling av nya och befintliga produkter för att möta den ökade efterfrågan hos våra kunder, säger Mats Båverud, Väderstads koncernchef.

Bonusen som utbetalas lagom till junilönen 2019 är på 10 procent av resultat före skatt, vilket för de anställda i Väderstad totalt motsvarar 8,8 miljoner kronor.

Ser positivt på framtiden
Marknaden för branschen fortsätter att växa och Väderstads säljutveckling har varit positiv i flera delar av världen. Kanada, Sverige, Ryssland toppar försäljningslistan med England, Tyskland och Ukraina tätt efter.

– Våra innovativa koncept, med maskiner som sparar många överfarter på fältet, sparar också resurser för lantbrukaren, vilket är mycket uppskattat. Bland annat fortsätter vår precisionssåmaskin Tempo att skörda försäljningsframgångar och vi ser mycket positivt på framtiden, säger Mats Båverud.

Uppskattad arbetsgivare
När medarbetare rankar hur de trivs hos sin arbetsgivare är Väderstad en vinnare. Inom områden som meningsfullt syfte och innovation ligger företaget långt före jämförbara bolag och hamnar på topp 18 bland 240 företag i Sverige.

– Att vi är en attraktiv arbetsgivare för såväl studenter som yrkesverksamma bekräftas också av att vi för fjärde året i rad fick kvalitetsstämpeln ”Sveriges Karriärföretag 2019”. Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som delas ut till 100 arbetsgivare i Sverige, säger Mats Båverud.

Om Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2018 hade Väderstad 1 400 medarbetare och omsatte 3 miljarder kronor.

För mer information kontakta:
Susanne Dalskog
VP Communication
Väderstad Group
0727 180014
susanne.dalskog@vaderstad.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN