SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världens största producent av foder och räkor effektiviserar med Interroll

Systemintegratörerna Thai MecTech Co., Ltd. och MT Food System Co., Ltd. har installerat toppmoderna transportlösningar med Interroll Drum Motors som huvudsaklig drivutrustning hos Charoen Pokphand Foods i Bình Phước, Vietnam.
Charoen Pokphand Foods är världens största producent av foder och räkor och förlitar sig på Interroll i strävan efter högkvalitativ utveckling av livsmedelsindustrin.

Trots att livsmedelssäkerheten får alltmer uppmärksamhet är det väldigt få konsumenter som är medvetna om de många hälsorisker som döljs i livsmedelsproduktionen. För att säkerställa att hela processen - från råvaror till färdiga produkter - är säker och kontrollerbar, investerar livsmedelsföretag mycket i rätt utrustning.

Bearbetningsutrustning, redskap och bänkskivor längs produktionslinjen är extremt mottagliga för föroreningar från omgivningen och kan därför äventyra livsmedelshygienen. Med ständig utveckling inom industrin och ökande hygienstandarder måste materialhanteringslösningar som används i produktionen också uppgraderas för att bättre möta de senaste kraven på livsmedelssäkerhet och möta marknadens utmaningar.

Branschledaren Charoen Pokphand Foods (CPF) lever upp till höga livsmedelssäkerhetsstandarder. CPF är världens största producent av foder och räkor och är en av världens tre största tillverkare av fjäderfä och fläsk. Med verksamhet i över 20 länder har företaget blivit ett välkänt varumärke på många internationella marknader. I egenskap av thailändskt företag fortsätter CPF att investera i den blomstrande sydostasiatiska marknaden i syfte att ge kunderna produkter av hög kvalitet som uppfyller de högsta hygienstandarderna.

Systemintegratörer som Thai MecTech Co., Ltd. och MT Food System Co., Ltd. installerade en uppsättning transportlösningar för CPF-anläggningen i Bình Phước, Vietnam, för att hjälpa företaget att bättre bemöta de utmaningar som livsmedelsindustrin står inför, med effektivitet och hygien i centrum. Som nyckeldrivutrustning installerades totalt 211 Interroll-trummotorer, inklusive DM 0080, DM 0113, DM 0138 och mer.


På frågan varför Interroll Drum Motors valdes svarade CPF:s Executive Vice President Anurat Suthamnirun: “Det viktigaste för livsmedelsindustrin är hygien, och med Interroll Drum Motors kan vi minska de flesta hygienproblemen vid transportbanden. Dessutom kräver Interrolls produkter betydligt kortare rengöringstid vilket gör att vi kan få mer produktionstid och lägre kostnader för rengöring.”

Interrolls trummotorer garanterar högsta hygieniska skydd och minskad energiförbrukning
Interroll Drum Motors har ett antal oöverträffade, branschledande fördelar, särskilt när det gäller hygien och säkerhet. De har fått EHEDG-certifiering (European Hygienic Engineering & Design Group), med IP66/IP69K skydd, vilket innebär att de ger högsta hygieniska skydd. Tidigare tenderade livsmedelsföretag att använda konventionella växelmotorer som drivenheter för transportsystemen. Men på grund av deras struktur kan smuts ansamlas. Men med trummotorer minskar risken avsevärt för produktföroreningar i livsmedelsförädlingsområdet eftersom de flesta delarna är placerade inuti höljet och den släta, rostfria ytan hjälper till att minska risken för smuts och mikrobiell ansamling. Detta gör också rengöringen snabbare och enklare. Utöver sina hygieniska fördelar är Interroll trummotorer också mycket effektiva: De minskar energiförbrukningen med upp till 30 procent jämfört med konventionella lösningar. Dessutom kan Interroll Drum Motors spara företag mycket tid och kostnader eftersom det inte finns något särskilt behov av underhåll under deras livslängd. Interrolls modulära plattformsstrategi gör också att nästa generations trummotorer är enkla att installera och har kort och pålitlig leveranstid.

Pålitligt partnerskap
Det är faktiskt inte första gången som Interroll och Charoen Pokphand Group har samarbetat. Den första ordern mellan de två företagen går tillbaka till 1993, med mer än 10 000 order hittills. Förutom trummotorer har Interroll också försett Charoen Pokphand Group med ett brett utbud av produkter, inklusive Rollers, RollerDrive och sorteringssystem. Den gemensamma strävan efter höga hygienstandarder och pålitlig produktkvalitet har gjort denna relation ännu mer solid. För systemintegratörer bidrar Interrolls säljteam och kundservice runt om i världen till att samarbetet blir lätt, nära och effektivt.

“Det är en ära att återigen leverera produkter till CPF. Asien-Stillahavsområdet är en av de viktigaste strategiska marknaderna för Interroll globalt, och livsmedelsindustrin är avgörande för den nationella ekonomin och människors försörjning. Livsmedelssäkerhet är nära besläktad med allas hälsa”, säger Dr. Ben Xia, Interroll Executive Vice President Head of Operations Asia. “Som ledande global leverantör av materialhanteringslösningar kommer Interroll att fortsätta att leverera våra innovativa produkter och lösningar till Asien-Stillahavsmarknaden och arbeta tillsammans med branschpartners för att hjälpa livsmedelsindustrin att nå en bättre utveckling med högre kvalitet och effektivitet.”

Med sina materialflödeslösningar bidrar Interroll aktivt till optimering av processer inom livsmedelsbearbetning. Detta förkortar också den tid då mat cirkulerar. Samtidigt garanterar en högre hygiennivå i transportsystemen bättre livsmedelskvalitet och säkerhet. Många användare inom livsmedelsbearbetning och färsk matlogistik förlitar sig på Interroll.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
T.+46 35 22 70 77
Jörgen Wiktorsson
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

INTERROLL (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland
Tel. +41 91 850 25 25
Martin REGNET
media@interroll.com
www.interroll.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN