SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden

Vi ska vara en av de fem största inom tre år
Med värmepumpar, specialanpassade för den nordiska marknaden, gör nu Vaillant Group en storsatsning på den svenska marknaden.

Målet är att bli en av de fem största aktörerna inom tre år.
– Vi har bästa möjliga förutsättningar att lyckas. Våra produkter motsvarar de högt ställda krav som svenskar har på kvalitet, avancerad teknologi och hållbarhet. Dessutom är våra produkter testade om och om igen för att klara ett tufft nordiskt klimat, säger Per Stryhn, VD för Vaillant Group i Norden.

Vaillant Group, en av världens ledande tillverkare av värmepumpar, har stora marknadsandelar i många europeiska länder. Nu är turen kommen till Sverige. För Vaillant Group är tajmingen perfekt. Med en rekordstor efterfrågan på marknaden, nya högteknologiska produkter och en utvecklad servicesupport för både grossister och installatörer, tänker Vaillant ta marknadsandelar.

– En teknisk support och backoffice är en otroligt viktig faktor för att vinna våra B2B-kunders förtroende. Vi har skapat en solid plattform inför framtiden tack vare den kompetens vår tekniska support besitter över hela landet, säger Thony Sundberg, Sverigechef på Vaillant Group.

Samtidigt görs en intensifierad satsning mot slutkonsumenter.
– Vi tänker bearbeta marknaden från två håll, dels mot grossister och installatörer, dels mot den privata marknaden. Vi kommer att synas och höras betydligt mycket mer för att så många som möjligt ska känna till vårt varumärke och fördelarna med våra produkter, säger Thony Sundberg och utvecklar sitt resonemang.

– Våra produkter står för hållbarhet, trygghet och kvalitet – vi är ett premiumvarumärke. Vår klimatsmarta luft/vatten värmepump aroTHERM plus använder till exempel ett naturligt köldmedium, R290, som möjliggör en leverans av en extremt hög framledningstemperatur, upp till 75 grader celsius. Det innebär att produkten är en optimal lösning för alla värmebehov, oavsett om du bygger nytt eller renoverar ditt gamla hus. aroTHERM är kanske marknadens mest miljövänliga och energibesparande värmeanläggning samtidigt som den har en nästan ljudlös drift.

aroTHERM Plus minskar miljöpåverkan tack vare förmågan att minimera koldioxidutsläppen.
– Den som väljer en luftvärmepump från Vaillant får en teknik som är extremt effektiv. Cirka 75 procent av energin som behövs levereras av miljön – gratis och enkelt. De återstående 25 procenten kräver levererad energi i form av ström till värmepumpen, ström som en konsument faktiskt kan producera själv genom att investera i ett solcellssystem, säger Thony Sundberg.

Vaillant är också den tillverkare som har de främsta garantierna på exempelvis bergvärme. Alla kunder erbjuds en 15-årsgaranti på bergvärme vid tecknande av ett förmånligt serviceavtal. Det ger en extra trygghet för den som vill investera i den typen av energibesparande åtgärd.

– Vi vill alltid erbjuda våra kunder ett så bekymmersfritt ägande som möjligt. I det här fallet skyddar man sig från oplanerade utgifter och får samtidigt en optimerad drift av värmepumpen, säger Thony Sundberg.

En annan del av säljstrategin är att även stärka banden med Vaillants installatörer.
– I Danmark har vi en stark relation med många installatörer som har sålt våra produkter länge. I Sverige arbetar vi intensivt i det geografiska området mellan storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg med att bygga upp ett partnernätverk med installatörer. Vi jobbar med dem, utbildar dem och bjuder in dem till vår fabrik och vårt huvudkontor. De får även support från våra egna servicespecialister. Vi har också börjat samarbeta med ett nytt segment av installatörer, nämligen elektriker – en strategi som vi ser fungerar, säger Per Stryhn.

Fakta Vaillant
Vaillant är en internationell marknadsledare inom området för värme-och ventilationsteknik. Kunder över hela världen erbjuds miljövänlig och energibesparande värme-och ventilationssystem i huvudsak baserad på förnybara energikällor. Produktportföljen omfattar luftt-luftvärmepumpar, luft/vatten, bergvärmepumpar och fastighetspumpar, varmvattenberedare, styrning och ventilationssystem för lågenergihus. I produktportföljen ingår självklart också service och tillbehör.

Vaillant Group grundades 1874 och är fortfarande till 100% ett familjeägt företag. Vaillant Group Gaseres AB har funnits på den svenska marknaden sedan 1984.

För ytterligare information, kontakta:
Thony Sundberg, Sverigechef
Telefonnummer: +46 40 40 51 24
thony.sundberg@vaillant.com

Per Stryhn, VD i Norden
Telefonnummer: +45 4616 0205
Per.stryhn@vaillant.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN