SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världspremiär för Prima Powers nya sorteringsrobot för 2D-laser på Blechexpo

Visade upp sitt breda sortiment av plåtbearbetningsmaskiner
Blechexpo är en av världens största mässor för plåtbearbetning och i år ställde hela 953 utställare ut. Mässan hölls i Stuttgart 26–29 oktober och flera av Din Maskins samarbetspartners fanns representerade på mässan, däribland Prima Power, SafanDarley och CMS Tecnocut.

Prima Power är en världsledande leverantör av utrustning för plåtbearbetning och i produktsortimentet finns bland annat lasermaskiner, stansning, bockning och automationslösningar. Henrik Bergkvist, produktansvarig för Prima Powers produktsortiment på Din Maskin, berättar att besökare från hela Europa hade kommit för att ta del av produktnyheter på mässan och att även en del svenska företag fanns på plats.

- Blechexpo är en viktig mässa där många av de världsledande leverantörerna av utrustning för plåtbearbetning ställer ut. Att återigen kunna träffa kunder och visa upp våra produktnyheter är viktigt. Det är i mötet mellan människor som vi bygger relationer och gör affärer.

Prima Power visade upp sitt breda sortiment av plåtbearbetningsmaskiner

På mässan visade Prima Power bland annat upp sin senaste 2D-lasermaskin Laser Genius+. Maskinen har en banhastighet på 180 m/min och 2,8 g acceleration, vilket gör att cykeltiderna avsevärt reduceras, samtidigt som produktiviteten och klippkvaliteten ökar. Laser Genius+ är en maskin konstruerad för kontinuerlig produktion dygnet runt, och kan enkelt kopplas ihop med automatiseringslösningar.

– Den här maskinen är otroligt snabb och kommer att minska cykeltiderna. Den är en maskin som ger kvalitet i kombination med en stor tidsbesparing, säger Henrik Bergkvist.

Laser Genius+ är en så kallad "plug & play"-maskin där alla delar är integrerade i en dedikerad modul separerad från maskinens arbetsområde, vilket innebär att installationstiden blir mycket kort.

Tack vare att sin kompakta design och vändbara layout, så är maskinen dessutom enkel att placera och ger en mycket effektiv användning av utrymme. Laser Genius+ har, trots sin kompakta design, det största arbetsområdet jämfört med andra 2D-lasermaskiner på marknaden (X, Y axelslag: 3150 x 1600, för 1530 -modellen, 4320 x 2200, för 2040 och 6320 x 2200 för 2060).

Världspremiär för ny sorteringsrobot för 2D-laser

På mässan var det även premiär för Prima Powers sorteringsrobot PSR 2D. Detta är en effektiv lösning för att hantera materialflödet som automatiserar plockning och stapling av delar på ett snabbt och flexibelt sätt. PSR 2D kan anslutas direkt till Night Train FMS lagringslösning.

- Prima Power fortsätter att utveckla automationslösningar för en effektivare och mer kostnadseffektiv produktion. Vi har tidigare sett den nya 2D-lasermaskinen Laser Genius+ som en stand-alone maskin, men på mässan ser vi den nu för första gången tillsammans med den nya, smarta och flexibla plock- och staplingsroboten PSR 2D, säger Henrik Bergkvist.

I Prima Powers monter visades förutom laserskärning, stansning, bockning, automatisering och mjukvara, även additiv tillverkning från Prima Additive upp med lösningar för 3D-printing i metall.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884