SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

W3 Energy tecknar operativt avtal med Luxcara

W3 Energy har tecknat avtal med den tyska asset managern Luxcara gällande teknisk förvaltning på vindkraftparken Önusberget.
– Tyngden i det här avtalet förstärker vår position som en nyckelspelare inom teknisk förvaltning. Önusberget är det största vindkraftsprojektet i Sverige under 2021 och vi är stolta över att Luxcara ger oss förtroendet att förvalta deras investering, säger W3 Energys COO André Sjöström.

Vindkraftparken på Önusberget utanför Piteå planeras när den är fullt utbyggd att ha 137 vindkraftverk och en förväntad effekt på mer än 750 MW. W3 Energy ska ansvara för operativ teknisk förvaltning, redovisningstjänster, samt drift och underhåll av projektets elektriska infrastruktur och transformatorstationer.

- Avtalet med Luxcara är oerhört betydelsefullt för oss och innebär att vi tar ett helhetsgrepp i vår hemmaregion. Tack vare avtalet kan vi fortsätta växa och vi planerar att rekrytera i både Piteå, Umeå och Skellefteå, berättar André Sjöström.

Det nya avtalet med Luxcara gör att W3 Energy förvaltar uppemot 15 % av den förnybara energi som produceras i Sverige och lägger grund för att fortsätta bygga tillväxt även i andra regioner.

Delad helhetssyn på hållbarhet
– Luxcara är en internationellt aktad asset manager inom förnybar energi, med höga kvalitetskrav för sina investeringar och starkt fokus på mångfald och hållbarhet. Vi delar deras helhetssyn på hållbarhet, med tydligt fokus på såväl miljömässiga som sociala och etiska aspekter, säger W3 Energys CEO Pär Dunder.

– Vi är glada att kunna teckna det här avtalet med en stark lokal aktör som W3 Energy. Våra tidigare kontakter med dem, i kombination med deras meriter från andra stora projekt och deras lokala erfarenhet, var avgörande faktorer för valet av W3 Energy. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med dem, säger Luxcaras Managing Director Philip Sander.

För mer information:
Pär Dunder, CEO W3 Energy
+46 (0)70-375 00 43
par.dunder@w3e.se

André Sjöström, COO W3 Energy
+46 (0)70-366 35 24
andre.sjostrom@w3e.se

Philip Sander, Managing Director Luxcara
+49(0) 40 / 60 56 41-0
PS@luxcara.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN