SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Wacker Neuson visar upp två nyheter från Bauma

På Entreprenad live kommer Wacker Neuson att presentera två nyheter från Bauma – en hjuldumper och en hjullastare.
– Vi hoppas även kunna visa modellen DW15E, en 1,5 tons elektrisk hjuldumper, säger Henrik Sörensson, säljare på Wacker Neuson.

Wacker Neusons DV-maskiner väckte stor uppmärksamhet på Bauma tidigare i år. DV står för Dual View och betyder att förarplatsen kan rotera så att man antingen har flaket framför sig eller bakom sig.

– Troligtvis blir det en DV90 som vi kan visa på mässan. Det är en 9 tons hjuldumper. Vi tror mycket på den modellen, inte minst i stadsnära miljöer.

– Finns det inte någon DV90 tillgänglig kommer vi att visa en 6-tonare.

WL 52
Hjullastaren WL 52 är den andra nyheten som Wacker Neuson kommer att visa på mässan.
– Det är en 5,2 tons maskin med lågt lasttorn och utrustad med det populära Volvo-fästet, säger Henrik Sörensson.

Wacker Neuson var tidigt ute med elektriska maskiner, bland annat små dumprar och grävmaskiner som kan användas inomhus.

– Vi har sålt en hel del mindre batteridrivna entreprenadmaskiner, både dumprar och vibratorplattor. Intresset för elektriska entreprenadmaskiner är stort, säger Henrik Sörensson.

Henrik Sörensson
Henrik Sörensson har precis kommit tillbaka från semestern och han har sig egna lilla indikator på konjunkturen.
– En viss avmattning märks. I år verkar det bli ett ”normalår” till skillnad mot den hysteriska situationen som rått de senaste åren.

– Man märker av lugnet hos de små entreprenörerna. De senaste åren har de inte haft tid att ta semester men i år har de kunnat kosta på sig några veckors ledighet.

Entreprenad Live är regionala mässor för entreprenad, mark- och grönytor samt bygg- och anläggningsbranschen

Entreprenad Lives idé är att skapa starka regionala mässor för proffs inom bygg- och anläggningsbranschen med fokus på entreprenad och bestående av utställning, provkörning, seminarier och upplevelser.

Målet med Entreprenad Live är att skapa förutsättningar för bra affärer och nya marknader genom inspirerande möten och relationer. Målet når vi genom starka partnerskap, samverkan med branschen och stor lyhördhet för kundernas behov och önskemål.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Nytt AI-verktyg ska öka lönsamhetenTECEs nya Smart Home-system: energieffektivtWästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management System
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa