SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ytterligare leverans till Resinit

Vi har åter igen fått äran att leverera till Resinit i Västervik. Den här gången en transportör och skärvätskereningsanläggning till en Mazak-maskin för plastbearbetning.
Resinit är en kvalificerad underleverantör av precisionsbearbetade komponenter och sammansatta produkter i polymer- och laminatmaterial, med specialitet på svårbearbetade polymermaterial och komplexa montage.

Detta är den andra anläggningen av samma typ vi levererar till Resinit. En specialanpassad transportör för att kunna ta hand om större mängder plastspånor, långa och korta, på ett effektivt och problemfritt sätt och en filteranläggning med ändlös filterduk i nylon för att slippa förbrukningsmaterial.

- Transportör och rening till plastbearbetning är ofta mycket svårare att lösa än till metallbearbetning. Plastspånorna kan bli väldigt långa, men också korta eller ibland bli som ett pulver, säger Herman Selin, säljare och projektledare på Mercatus.
Inte nog med det, plastspånorna kan sjunka men vanligtvis flyter de. De längre spånorna är ofta elastiska och kan enkelt fastna och trassla sig i mekaniska konstruktioner, fortsätter Herman.

Dessa förutsättningar ställer krav på att man verkligen tänker till när man väljer typ av reningsteknik och konstruerar en transportör.

- Det är de små detaljerna som gör hela skillnaden mellan en anläggning som strular och behöver handpåläggning, jämfört med en anläggning som fungerar felfritt och enkelt kan integreras i en automatiserad cell som kräver hög tillgänglighet, säger Herman.

Resinit har tidigare haft vissa problem i reningsprocessen med plastspånorna. Mercatus har nu med sin kunskap tillsammans med Resinits erfarenhet lyckats arbeta fram ett bra och väl fungerade koncept.

- Det känns som att vi landat i en riktigt bra lösning, säger Anders Larsson, ansvarig för fräsbearbetningen på Resinit.
Anders fortsätter; Mercatus har varit lyhörda gällande våra erfarenheter och vi har tillsammans arbetat fram en lösning som passar oss väldigt bra. Det känns extra bra att vi använder en reningsanläggning med ändlös filterduk, vilket innebär minskad miljöpåverkan och vi sparar både tid och pengar på att undvika filterpappersbyte.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web