SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Årets Företagare i Sverige 2021

Mölndalsföretagaren Evelina Lindgren på familjeföretaget aPak
Mölndalsföretagaren Evelina Lindgren, tredje generationens VD på familjeföretaget aPak kan efter delseger på först lokal och sen regional nivå titulera sig den prestigefyllda titeln Årets Företagare i Sverige 2021.

– Det känns helt overkligt måste jag säga. Jag vill förstås tacka min familj, vi är ett familjeföretag, och utan dem så hade jag aldrig stått här idag, säger en glad och överraskad Evelina Lindgren, vd på aPak.

Evelina Lindgren fick ta emot utmärkelsen under en galakväll i Stockholms stadshus tillsammans med drygt 500 gäster. Priset delades ut av Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige, huvudpartner till Årets Företagare.

– Evelina Lindgren har genom sitt driv och en sällsynt innovationskraft satt ribban högt i årets tävling. Hon har axlat en roll som gått i generationer och samtidigt visat att det går att kombinera med ett modernt ledarskap och att driva en hållbar omställning. Evelina är en sann inspiration, en förebild och en värdig vinnare av Årets Företagare, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Evelinas drivkraft är att driva ett hållbart bolag samtidigt har personal som trivs och mår bra. Hon brinner för hållbarhetsfrågor och har sett till att samtliga inom bolaget gått en gedigen hållbarhetsutbildning inriktad på FN:s globala mål. Investerat i fullskaliga solcellsanläggning som minskat elförbrukningen med 80 procent samtidigt som hon har dubblat företagets omsättning.

Andraplats går till Helena Stenström, Lovisa Stenström och Per Stenström – Bertegruppen, i Halland och tredjeplats går till Jenny Harlen och Malin Sairio - BokashiWorld in Sweden, i Värmland.

Ta chansen att lyssna mer till Evelinas resa. Företagarna LIVE träffar Evelina den 22 oktober och pratar mer om hennes resa som företagare. Se sändningen här!

Juryns motivering

Med en stor dos innovationskraft sätter Årets Företagare ribban för hållbarhet högt och är en sann inspiration och förebild. Vår vinnare går i bräschen och driver utvecklingen för en hållbar omställning framåt. Årets Företagare har på kort tid fördubblat omsättningen och skapat en framgångssaga där utvecklingsmöjligheterna är oändliga. Med ett modigt ledarskap och en utgångspunkt i att medarbetarna är bolagets hjärta och viktigaste resurs, har vår vinnare tagit hela bolaget mot deras gemensamma mål.
Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet. 

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Foto: Emma Ekstrand

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN