SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Örebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent Logistik

Örebroregionen hamnar trea på Intelligent Logistiks lista över Sveriges 25 Bästa Logistiklägen 2020, och ökar till 91 poäng, det högsta poängresultatet någonsin.
Regionen tar också hem utmärkelsen för Årets Kompetenslyft 2020, för sin satsning på ett nytt forskningscentra för hållbar logistik vid Örebro universitet – Center for Sustainable Business, CSB.

- Kompetensfrågan blir en allt viktigare faktor för var logistiketableringar hamnar, ute i Europa är det redan idag en dealbreaker när det kommer till etableringar av nya lager.

Örebroregionen gör allt rätt när det gäller att utveckla sitt nätverk, stärka forskningen, länka samman olika kunskapsområden och stötta företagen inom hållbar och konkurrenskraftig utveckling. Det känns väldigt kul att få lyfta fram ett av Sveriges bästa logistiklägen på ett så viktigt område, säger Hilda Hultén, chefredaktör för Intelligent Logistik.

Att vara topp tre av landets bästa logistiklägen är otroligt hedrande och roligt. Att vi sedan kammar hem mer poäng än tidigare år är ett riktigt styrkebesked. Utmärkelsen ”Årets kompetenslyft” stärker oss i arbetet med Supermodality som vi utvecklat under 2019. Vi får bekräftat på flera sätt just nu att vi är en logistikregion i framkant som har något att erbjuda över alla transportslagen kombinerat med spetsig forskning, säger Victor Sunnliden, Investering och etableringsansvarig för Business Region Örebro.

-Vi ser att vårt långsiktiga arbete med logistikregionen ger effekt. Den starka samverkan som vi har inom Business region Örebro, visar vad vi kan åstadkomma tillsammans. Vi ser att satsningen med Center for Sustainable Business stärker logistiksektorn samtidigt som den gör transportsektorn konkurrenskraftig och hållbar. Utmärkelsen för kompetenslyft är en indikation på att denna satsning visar rätt ambition, säger Irén Lejegren, S, regionråd och ordförande i Business Region Örebro.

Sedan 2005 har Intelligent Logistik årligen listat Sveriges bästa logistiklägen, kriterier har tillkommit och förfinats för att följa de trender som påverkar var lager placeras. Listan kombinerar hårda kriterier som infrastruktur, godsflöden, marktillgång, logistikstock och etableringar med mjukare värden som tillgång till logistikkompetens och regionalt samarbetsklimat, för att ta tempen på Logistiksverige över tid.

Nytt för i år är att kriterierna för godsflöden och geografiskt läge slagits samman till ett gemensamt kriterium, och det geografiska läget viktats ned något. Kriteriet för kompetens och arbetskraft har i sin tur viktats upp i bedömningen, eftersom frågans betydelse växer i logistiksegmentet samt att eltillgång förs in som ett nytt delkriterium under infrastruktur.

Sveriges bästa logistiklägen 2020
1.(1) Storgöteborg 94p
2.(3) Helsingsborgregionen 92p
3.(2) Örebroregionen 91p
4.(4) Östgötaregionen 85p
5.(5) Jönköpingsregionen 81p

Källa: https://intelligentlogistik.com/logistiklagen/

Jenny Johansson
Marknadskommunikatör
jenny.f.johansson@orebro.se
019-21 13 78

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN