Industrikemiproduktion i Viared AB

Postadress
Ödegärds­gatan 3
50494 Borås
Besöksadress
Ödegärds­gatan 3
50494 Borås
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556291-8366
Grundat: 1987
Anställda: 7
Industrikemiproduktion i Viared AB, IKPAB främsta styrka är att specialutveckla och tillverka kemiska produkter för industriella rengöringsprocesser. Vi har över 50 års erfarenhet av att ta fram kemiska lösningar för metallberabetande verkstäder inom tillverkningsindustrin.

Vi vill utmana branschen genom att säga att vi vill sälja så lite kemikalier som möjligt och istället fokusera på att hjälpa våra kunder till ett hållbart och stabilt rengöringsresultat. Det kräver att vi inte bara tittar på vilket kem som behövs, utan hela processen. Men det viktigaste av allt för att nå ett stabilt och hållbart resultat ligger i hur vi övervakar våra processer. Med kunskap om vilka parametrar som behöver detekteras och följas kan vi idag erbjuda tjänsten IKP Optimera - övervakning av tvättvätska. Nästa generationens innovation som vi lanserar är realtidsövervakning med vår sensorteknologi som med hjälp av statistiska modeller/AI, kan onlineövervaka era tvättvätskor.

Idag tar våra kunder ut badprover, kanske i bästa fall varje skift för att få en uppfattning om tvättvätskans kvalitet eller rengörignsförmåga. Tack vare år av forskning har vi kunnat konstatera att den infon som våra kunder får ut är knapphändig och ger bara delvis info om hur vätskan presterar. Genom mer djupgående analys kan vi skapa insikter som möjliggör att vi kan ta action innan det är för sent och minimera mängden avfall som behövs skickas på destruktion genom att minimera antalet badbyten. Det ger också följdeffekter som att vi minskar förbrukningen av kemikalier, nyttjandet av energi och arbetstimmar och ökar tillgängligheten i tvätten som ju ofta kan vara en stoppkloss hos många företag.

Vi vill arbeta i nära samarbete med våra kunder och vara lyhörda för vilken service och stöttning som ni önskar. Vi kan bistå med provtagning, rådgivning och kunskap rörande rengöringsteknik.

Vi ser att många av våra kunder hela tiden möts av hårdare renhetskrav från sina slutkunder. Vi kan hjälpa er att optimera er befintliga process.

INDUSTRI KEMI PRODUKTION ERBJUDER KOMPLETT SERVICE
Med komplett service menar vi att vi kan erbjuda våra kunder förutsättningar för effektiv rengöring och optimering av kemikaliehanteringen ute hos användarna. Vi erbjuder utbildningar, tydliga instruktioner, provtagningar och uppföljning, allt för att säkerställa en säker rengöringsprocess.

Vårt sortiment innefattar
Avfettningsmedel, anpassade efter process/material
Förstärkare som komplement vid mycket hårt nedsmutsade ytor.
Tillbehör och underhållsprodukter som förlänger badlivslängden avsevärt för industritvättar.
Golvrengöringsprodukter för såväl manuell rengöring som maskinrengöring.
Järnfosfatering för användning vid ytbehandling.
Skumdämpare
Rostlösare
Kemi för tvätt efter Termisk gradning

För att utveckla arbetssätt kring avfettning och rengöring har IKP drivit ett forskningsprojekt tillsammans med RISE. Målsättningen var att ta större ansvar för våra produkter ur ett livscykelperspektiv. På så vis kan vi skapa ökat kundvärde, en starkare affärsidé, bättre hållbarhet och ett närmande mot cirkulär ekonomi. Förmågan att analysera och korrelera flera parametrar ger oss möjligheten att presentera grafer som visar hur rengöringsförmågan förändras över tid.

KUNSKAP GER KONTROLL

Baserad på verklig data snarare än erfarenhet. Att se baden som en resurs som kan utnyttjas på ett optimalt sätt. Att minimera onödiga badbyten, eller kanske ännu viktigare, de som görs för sent.

Abonnemang på övervakning av badhälsan

Idag arbetar vi med CHEMTECH och bemöter ett tydligt behov inom industrin. Våra kunder vill inte byta kemikalier, de vill ha ett stabilt och hållbart rengöringsresultat.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Charlotte Stigen Låstberg
Delägare/VD
charlotte@ikpab.se